20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Βάρος: για περίπου 800 γρ.Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σος Νορμάντ, αρχικά βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι το ψωμί, τα κουκουνάρια και το ξίδι και τα χτυπάμε καλά για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τις αντζούγιες, πιπέρι και σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, συνεχίζοντας το χτύπημα για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια όσο γίνεται λεία κρέμα.
- Αν η κρέμα γίνει λίγο πιο σφιχτή από όσο μας αρέσει, προσθέτουμε 1 - 2 κουτ. σούπας ζεστό νερό και χτυπάμε για λίγο ακόμη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 78.