
15'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Σε µια µέτρια κατσαρόλα και σε χαµηλή προς µέτρια φωτιά σοτάρουµε στο λάδι τα κρεµµύδια για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουµε τις καυκαλήθρες και το σκόρδο και σοτάρουµε για 2 - 3 λεπτά ακόµη.
- Προσθέτουµε τον γλυκό τραχανά, ανακατεύουµε και ρίχνουµε την ντοµάτα και το ζωµό ή το νερό.
- Οταν πάρει βράση, ανακατεύουµε, αλατίζουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά.
- Ρίχνουµε και τον ξινό τραχανά και µαγειρεύουµε για άλλα 10 λεπτά ή µέχρι να μαλακώσουν και τα δύο είδη τραχανά και να χυλώσει η σούπα.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό.
- Παίρνουµε µία κουτάλα σούπα και τη ρίχνουµε στο µούλτι, χτυπάµε και ξαναρίχνουµε το µείγµα στην κατσαρόλα.
- Ανακατεύουµε, αποσύρουµε, προσθέτουµε τη φέτα, τη ρίγανη, αφήνουµε το φαγητό για 1 - 2 λεπτά να «ξεκουραστεί» και σερβίρουµε µε ζεστό ψωµί, πράσινη σαλάτα και λίγο σαλάµι Λευκάδας.