ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤραχανάς κοκκινιστόςΤραχανάς κοκκινιστός με φέτα
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την σούπα κοκκινιστή µε δύο είδη τραχανά, καυκαλήθρες και φέτα σε µια µέτρια κατσαρόλα και σε χαµηλή προς µέτρια φωτιά σοτάρουµε στο λάδι τα κρεµµύδια για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν.
  2. Αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουµε τις καυκαλήθρες και το σκόρδο και σοτάρουµε για 2 - 3 λεπτά ακόµη.
  3. Προσθέτουµε τον γλυκό τραχανά, ανακατεύουµε και ρίχνουµε την ντοµάτα και το ζωµό ή το νερό.
  4. Οταν πάρει βράση, ανακατεύουµε, αλατίζουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10 λεπτά.
  5. Ρίχνουµε και τον ξινό τραχανά και µαγειρεύουµε για άλλα 10 λεπτά ή µέχρι να μαλακώσουν και τα δύο είδη τραχανά και να χυλώσει η σούπα.
  6. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ζεστό νερό.
  7. Παίρνουµε µία κουτάλα σούπα και τη ρίχνουµε στο µούλτι, χτυπάµε και ξαναρίχνουµε το µείγµα στην κατσαρόλα.
  8. Ανακατεύουµε, αποσύρουµε, προσθέτουµε τη φέτα, τη ρίγανη, αφήνουµε το φαγητό για 1 - 2 λεπτά να «ξεκουραστεί» και σερβίρουµε µε ζεστό ψωµί, πράσινη σαλάτα και λίγο σαλάµι Λευκάδας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 82.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών