ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤΡΑΧΑΝΑΣ ΣΟΥΠΑ ΚΛΑΣΙΚΟΣΤραχανάς σούπα (βίντεο)
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τον τραχανά κοκκινιστό, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε µια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον τραχανά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, ώστε να λαδωθούν καλά.
  2. Προσθέτουµε την ντομάτα, το νερό και αλάτι. Όταν πάρει βράση, ανακατεύουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10-15 λεπτά ή µέχρι να χυλώσει η σούπα.
  3. Σκορπίζουμε τη ρίγανη και, αν θέλουμε, σερβίρουµε µε θρυμματισμένη φέτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών