ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤραχανάς ξινός με ντομάτα, δυόσμο και κατσικίσιο τυρίΤραχανάς ξινός με ντομάτα, δυόσμο και κατσικίσιο τυρί
10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τραχανά κοκκινιστό αρχικά, ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον τραχανά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, ώστε να λαδωθούν καλά.
  4. Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό και αλάτι.
  5. Όταν πάρει βράση, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει η σούπα.
  6. Σκορπίζουμε τη ρίγανη και, αν θέλουμε, σερβίρουμε, τον κοκκινιστό τραχανά, με θρυμματισμένη φέτα.

Μοσχοφίλερα, Μαλαγουζιές αλλά και δυναμικά χαρμάνια με Ασύρτικο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών