10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τραχανά κοκκινιστό αρχικά, ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, το ελαιόλαδο.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και τον τραχανά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, ώστε να λαδωθούν καλά.
- Προσθέτουμε τη ντομάτα, το νερό και αλάτι.
- Όταν πάρει βράση, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10-15 λεπτά ή μέχρι να χυλώσει η σούπα.
- Σκορπίζουμε τη ρίγανη και, αν θέλουμε, σερβίρουμε, τον κοκκινιστό τραχανά, με θρυμματισμένη φέτα.
Μοσχοφίλερα, Μαλαγουζιές αλλά και δυναμικά χαρμάνια με Ασύρτικο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 177.