Ζεστός, καταπραϋντικός και απίστευτα γρήγορος και απλός ο τραχανάς. Τον απολαμβάνουμε σκέτο ή με μπόλικη θρυμματισμένη φέτα.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε µια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον τραχανά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας, ώστε να λαδωθούν καλά.
  3. Προσθέτουµε την ντομάτα, το νερό και αλάτι.
  4. Όταν πάρει βράση, ανακατεύουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10-15 λεπτά ή µέχρι να χυλώσει η σούπα.
  5. Σκορπίζουμε τη ρίγανη και, αν θέλουμε, σερβίρουµε µε θρυμματισμένη φέτα.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών