ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚρεμμυδόζουμο (Μπακαλιάρος αυγολέμονο με κρεμμύδια και πατάτες)Κρεμμυδόζουμο (Μπακαλιάρος αυγολέμονο με κρεμμύδια και πατάτες)
30' προετοιμασία
1 ώρα και 30' βράσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σούπα με μπακαλιάρο και ρεβύθια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε µια µεγάλη βαριά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουµε τα κρεµµύδια, το σκόρδο, το πράσο και τα καρότα για περίπου 5 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν.
  3. Προσθέτουµε τα ρεβύθια και τον µπακαλιάρο.
  4. Έπειτα, ρίχνουµε 1,5 λίτρο νερό.
  5. Μόλις πάρουν βράση, σκεπάζουµε µε καπάκι, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 1 ώρα.
  6. Προσθέτουµε τις πατάτες, την πιπεριά και την πάπρικα.
  7. Συνεχίζουµε το µαγείρεµα για ακόµη 30 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν οι πατάτες και τα ρεβύθια.
  8. Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει ελαφρώς και πολτοποιούµε στον πολυκόφτη, σε δόσεις, µέχρι να οµογενοποιηθεί.
  9. Ρίχνουµε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουµε, και ξαναζεσταίνουµε ελαφρώς, εάν χρειάζεται.
  10. Προσθέτουµε λίγο νερό εάν προτιµάµε τη σούπα με μπακαλιάρο και ρεβύθια πιο αραιή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Μπακαλιάρος

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών