30'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' βράσιμο
8 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 10 ώρες
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σούπα με μπακαλιάρο και ρεβύθια, αρχικά ζεσταίνουμε, σε µια µεγάλη βαριά κατσαρόλα, το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουµε τα κρεµµύδια, το σκόρδο, το πράσο και τα καρότα για περίπου 5 λεπτά, µέχρι να µαλακώσουν.
- Προσθέτουµε τα ρεβύθια και τον µπακαλιάρο.
- Έπειτα, ρίχνουµε 1,5 λίτρο νερό.
- Μόλις πάρουν βράση, σκεπάζουµε µε καπάκι, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 1 ώρα.
- Προσθέτουµε τις πατάτες, την πιπεριά και την πάπρικα.
- Συνεχίζουµε το µαγείρεµα για ακόµη 30 λεπτά ή µέχρι να µαλακώσουν οι πατάτες και τα ρεβύθια.
- Αφήνουµε το µείγµα να κρυώσει ελαφρώς και πολτοποιούµε στον πολυκόφτη, σε δόσεις, µέχρι να οµογενοποιηθεί.
- Ρίχνουµε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουµε, και ξαναζεσταίνουµε ελαφρώς, εάν χρειάζεται.
- Προσθέτουµε λίγο νερό εάν προτιµάµε τη σούπα με μπακαλιάρο και ρεβύθια πιο αραιή.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».