10' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τις σουπιές σε λωρίδες και τα πλοκάμια τους σε μικρά κομμάτια.
  2. Τα βάζουμε σε κατσαρόλα χωρίς λάδι, σε μέτρια φωτιά, για να βγάλουν τα ζουμιά τους, για περίπου 5 λεπτά.
  3. Μόλις εξατμιστούν τα πολλά υγρά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα μάραθα και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαραθούν τα μάραθα.
  6. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το μελάνι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και να μείνουν με το λάδι τους.
  7. Στο τέλος, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και, αν θέλουμε, και τις ελιές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 145.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Μάραθος

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών