ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουπιές ψητές µε φάβα και «µαύρο» λαδολέµονοΣουπιές ψητές µε φάβα και «µαύρο» λαδολέµονο
20' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις σουπιές με λάχανο, βάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει καλά σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό λάδι (θα πρέπει να καπνίσει αμέσως).
  2. Ρίχνουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το κρεμμύδι, το σέλινο, το πράσο, το σκόρδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και τρίβουμε με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας μέχρι να καθαρίσει.
  5. Aνακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ και νερό τόσο ώστε να σκεπάσει τα υλικά κατά 2-3 εκ. και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  7. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε και βράζουμε για 30 λεπτά.
  8. Ρίχνουμε το λάχανο, ανακατεύουμε, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση.
  9. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και, αν χρειάζεται, λίγο νερό ακόμα.
  10. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε χωρίς καπάκι για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το λάχανο και να μελώσει το φαγητό.
  11. Ρίχνουμε τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο, ανακατεύουμε και τραβάμε τις σουπιές από τη φωτιά.

Μια Κυδωνίτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

Άρθρα και Συνταγές με Λάχανο

Άρθρα και Συνταγές με Σουπιές

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών