15' προετοιμασία
25' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 8 - 10

Διαδικασία

  1. Για τα σταφιδόψωμα με γλυκά μπαχαρικά, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, το βούτυρο, τη μαγιά, το μπράντι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλα, αλάτι, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  3. Βάζουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-8 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
  4. Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
  5. Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 λαμαρίνες του φούρνου.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και σχηματίζουμε τα σταφιδόψωμα (σε σαλίγκαρο, κουλουράκι, μικρό καρβελάκι κ.α.) και μεταφέρουμε στα ταψιά. Καλύπτουμε χαλαρά με πετσέτα για 60 λεπτά για να φουσκώσουν.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μόλις φουσκώσουν τα σταφιδόψωμα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Γάλα

Συνταγές με Σταφίδες

Συνταγές για Γλυκό

Συνταγές για Πρωινό

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών