
15'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
2 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 40'
Υλικά
Τεμάχια: 8 - 10Διαδικασία
- Για τα σταφιδόψωμα με γλυκά μπαχαρικά, βάζουμε στον κάδο του μίξερ το γάλα, το βούτυρο, τη μαγιά, το μπράντι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το γαρίφαλο, την κανέλα, αλάτι, το ξύσμα από το πορτοκάλι, τις σταφίδες και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Βάζουμε τα στερεά υλικά στον κάδο του μίξερ με υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια ταχύτητα για 5-8 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη.
- Μεταφέρουμε σε λαδωμένο μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να φουσκώσει.
- Καλύπτουμε με λαδόκολλα 2 λαμαρίνες του φούρνου.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και σχηματίζουμε τα σταφιδόψωμα (σε σαλίγκαρο, κουλουράκι, μικρό καρβελάκι κ.α.) και μεταφέρουμε στα ταψιά. Καλύπτουμε χαλαρά με πετσέτα για 60 λεπτά για να φουσκώσουν.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Μόλις φουσκώσουν τα σταφιδόψωμα αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.