ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣυκώτι τηγανιά (για μεζέ)Συκώτι τηγανιά
30' προετοιμασία
15' τηγάνισμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 45'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το συκώτι αρνίσιο πανέ ξεκινάμε και βάζουμε το συκώτι σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό και παγάκια και τα αφήνουμε για περίπου 2 ώρες.
  2. Με αυτόν τον τρόπο ξεπλένεται το συκώτι από τα πολλά αίματα και αποκτά στο μαγείρεμα πιο φίνα γεύση.
  3. Το ξεπλένουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  4. Βάζουμε σε ένα μπολ το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το θυμάρι, το ξύσμα, το χυμό λεμονιού και το συκώτι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.
  5. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, να μαριναριστεί.
  6. Στραγγίζουμε το συκώτι σε ένα σουρωτήρι (χωρίς να αφαιρέσουμε το σκόρδο και τα αρωματικά που θα έχουν κολλήσει πάνω του) και το αλατοπιπερώνουμε.
  7. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα άλλο χτυπάμε τα αυγά, μέχρι να αφρατέψουν, και σε τρίτο βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.
  8. «Περνάμε» τα κομμάτια του συκωτιού πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη φρυγανιά, μέχρι να καλυφθούν καλά, και τινάζουμε να πέσει το περιττό.
  9. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε να καλύψουμε τα 1/3 του σκεύους και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.
  10. Τηγανίζουμε το συκώτι σε δόσεις, για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  11. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε να στραγγίξει σε χαρτί κουζίνας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Συκώτι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών