ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣTarte Bourdaloue: Γαλλική τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και αχλάδιαTarte Bourdaloue: Γαλλική τάρτα με κρέμα αμυγδάλου και αχλάδια
15' προετοιμασία
25' ψήσιμο
1 ώρα αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη γέμιση

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

Κρέμα

  1. Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου σε 2 κούπες από το μετρημένο γάλα.
  2. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει μία ελαφριά βράση το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε το γάλα με το άνθος αραβοσίτου, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε ώσπου να πήξει η κρέμα.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του μανταρινιού και ανακατεύουμε.
  6. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C και βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα.
  8. Απλώνουμε μέσα στην ταρτιέρα το φύλλο, φροντίζοντας ώστε να καλύπτονται και τα τοιχώματα.
  9. Τρυπάμε το φύλλο παντού με ένα πιρούνι. Το καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και γεμίζουμε με ρύζι ή όσπρια για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο.
  10. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
  11. Ξεφουρνίζουμε το φύλλο, αφαιρούμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
  12. Μόλις κρυώσει η τάρτα, τη γεμίζουμε με την κρέμα και στρώνουμε τα μανταρίνια πάνω της.
  13. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι τη μαρμελάδα μαζί με το νερό, ίσα να γίνει ρευστή. Τη ρίχνουμε χλιαρή πάνω από τα μανταρίνια απλώνοντάς τη.
  14. Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σταθεί.

Μυστικά

Τα όσπρια ή το ρύζι που χρησιμοποιήσαμε μπορούμε να τα φυλάξουμε για να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε για τον ίδιο σκοπό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών