15'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
1 ώρα
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 40'
Υλικά
Μερίδες: 8Για τη γέμιση
Για το γαρνίρισμα
Διαδικασία
Κρέμα
- Διαλύουμε το άνθος αραβοσίτου σε 2 κούπες από το μετρημένο γάλα.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει μία ελαφριά βράση το μείγμα.
- Προσθέτουμε το γάλα με το άνθος αραβοσίτου, χαμηλώνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε ώσπου να πήξει η κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξύσμα του μανταρινιού και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C και βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα.
- Απλώνουμε μέσα στην ταρτιέρα το φύλλο, φροντίζοντας ώστε να καλύπτονται και τα τοιχώματα.
- Τρυπάμε το φύλλο παντού με ένα πιρούνι. Το καλύπτουμε με μια λαδόκολλα και γεμίζουμε με ρύζι ή όσπρια για να μην φουσκώσει στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε το φύλλο, αφαιρούμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις κρυώσει η τάρτα, τη γεμίζουμε με την κρέμα και στρώνουμε τα μανταρίνια πάνω της.
- Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι τη μαρμελάδα μαζί με το νερό, ίσα να γίνει ρευστή. Τη ρίχνουμε χλιαρή πάνω από τα μανταρίνια απλώνοντάς τη.
- Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα να σταθεί.
Μυστικά
Τα όσπρια ή το ρύζι που χρησιμοποιήσαμε μπορούμε να τα φυλάξουμε για να τα ξαναχρησιμοποιήσουμε για τον ίδιο σκοπό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 12.