Ο Αστέριος Κουστούδης μας ετοίμασε μια διαφορετική «μακαρονάδα» με pasta κολοκυθιού!

40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες (καλύτερα με το μαντολίνο, το ειδικό εργαλείο για κοπές λαχανικών) σαν ταλιατέλες.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκύθι με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μύδια και ρίχνουμε το κρασί.
  4. Αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη μαντζουράνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  6. Σιγομαγειρεύουμε για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
  7. Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  8. Βγάζουμε τα μύδια σε ένα σκεύος.
  9. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να «δέσει».
  10. Σκορπίζουμε το μαϊντανό, τα μύδια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών