![Τουρλού στον ταβά](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2022/07/tourlou_ntavas-gastronomos-420x560.jpg?v=1671553840)
40'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4 (ως πρώτο πιάτο)Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε «ταλιατέλες» κολοκυθιού με μύδια και μαντζουράνα, αρχικά κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες (καλύτερα με το μαντολίνο, το ειδικό εργαλείο για κοπές λαχανικών) σαν ταλιατέλες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κολοκύθι με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε τα μύδια.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και τη μαντζουράνα.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Σιγομαγειρεύουμε για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Βγάζουμε τα μύδια σε ένα σκεύος.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να «δέσει».
- Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, τα μύδια και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.