ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤαλιατέλες με κολοκυθάκια, άνηθο και ελιέςΤαλιατέλες με κολοκυθάκια, άνηθο και ελιές
40' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4 (ως πρώτο πιάτο)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε «ταλιατέλες» κολοκυθιού με μύδια και μαντζουράνα, αρχικά κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες (καλύτερα με το μαντολίνο, το ειδικό εργαλείο για κοπές λαχανικών) σαν ταλιατέλες.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  3. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κολοκύθι με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αλατοπιπερώνουμε.
  5. Προσθέτουμε τα μύδια.
  6. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι και τη μαντζουράνα.
  8. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
  9. Σιγομαγειρεύουμε για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια. Όσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
  10. Βγάζουμε τα μύδια σε ένα σκεύος.
  11. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τη ντομάτα.
  12. Μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να «δέσει».
  13. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό, τα μύδια και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 122.

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκυθάκια

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μύδια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT