Ο Αστέριος Κουστούδης μας ετοίμασε μια διαφορετική «μακαρονάδα» με pasta κολοκυθιού!
40'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα
Υλικά
Μερίδες: 4
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Διαδικασία
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια κατά μήκος σε πολύ λεπτές φέτες (καλύτερα με το μαντολίνο, το ειδικό εργαλείο για κοπές λαχανικών) σαν ταλιατέλες.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κολοκύθι με το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια, για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τα μύδια και ρίχνουμε το κρασί.
- Αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, τη μαντζουράνα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι.
- Σιγομαγειρεύουμε για 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
- Οσα δεν ανοίξουν τα πετάμε.
- Βγάζουμε τα μύδια σε ένα σκεύος.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα και μαγειρεύουμε για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να «δέσει».
- Σκορπίζουμε το μαϊντανό, τα μύδια και αποσύρουμε από τη φωτιά.