30' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'

Υλικά

Μερίδες: για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ

Διαδικασία

  1. Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 3 λίτρα νερό να βράσουν μαζί με τα 30 γρ. αλάτι και τα 30 γρ. ζαχάρη.
  2. Οταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα ζεματίζουμε για 7 - 8 λεπτά.
  3. Κατόπιν, τα περνάμε από μπολ με κρύο νερό και παγάκια, για να σταματήσει ο βρασμός, και τα σουρώνουμε.
  4. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί να ζεσταθεί, προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Σε άλλο μπολ βάζουμε τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί με τις ζελατίνες και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
  6. Ντύνουμε με πλαστική μεμβράνη το εσωτερικό της φόρμας, αφήνοντας αρκετό περιθώριο από τα πλαϊνά, ώστε να καλυφθεί καλά η τερίνα.
  7. Βάζουμε πρώτα μια στρώση κρέμας, μετά μια στρώση με σπαράγγια και συνεχίζουμε βάζοντας τα υλικά εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν.
  8. Καλύπτουμε με τη μεμβράνη και βάζουμε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, να παγώσει καλά.
  9. Οταν έχει πήξει καλά, γυρίζουμε τη φόρμα ανάποδα και με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.

Σερβίρισμα

  1. Κόβουμε την τερίνα σε φέτες και τη σερβίρουμε με ψωμί ψημένο και αλειμμένο με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ανθό αλατιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 60.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Σπαράγγια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών