
30'
προετοιμασία
4 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 30'
Υλικά
Μερίδες: για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικΔιαδικασία
- Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 3 λίτρα νερό να βράσουν μαζί με τα 30 γρ. αλάτι και τα 30 γρ. ζαχάρη.
- Οταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα σπαράγγια και τα ζεματίζουμε για 7 - 8 λεπτά.
- Κατόπιν, τα περνάμε από μπολ με κρύο νερό και παγάκια, για να σταματήσει ο βρασμός, και τα σουρώνουμε.
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το κρασί να ζεσταθεί, προσθέτουμε τις ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Σε άλλο μπολ βάζουμε τα τυριά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το κρασί με τις ζελατίνες και ανακατεύουμε να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
- Ντύνουμε με πλαστική μεμβράνη το εσωτερικό της φόρμας, αφήνοντας αρκετό περιθώριο από τα πλαϊνά, ώστε να καλυφθεί καλά η τερίνα.
- Βάζουμε πρώτα μια στρώση κρέμας, μετά μια στρώση με σπαράγγια και συνεχίζουμε βάζοντας τα υλικά εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν.
- Καλύπτουμε με τη μεμβράνη και βάζουμε την τερίνα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, να παγώσει καλά.
- Οταν έχει πήξει καλά, γυρίζουμε τη φόρμα ανάποδα και με τη βοήθεια της μεμβράνης ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα.
Σερβίρισμα
- Κόβουμε την τερίνα σε φέτες και τη σερβίρουμε με ψωμί ψημένο και αλειμμένο με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και ανθό αλατιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 60.