Ένας γρήγορος, λαχταριστός μεζές για τσιμπολόγημα.

20' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 32 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Στεγνώνουμε τη συκωταριά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και την κόβουμε με ένα μαχαίρι ή με ένα ψαλίδι σε μικρές μπουκιές.
  2. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα ταψάκι ή ένα μεγάλο πιάτο και το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά. Αλευρώνουμε τα κομμάτια της συκωταριάς, γυρνώντας τα να καλυφθούν από όλες τις πλευρές και τα τινάζουμε καλά να φύγει το περίσσιο αλεύρι. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε την αλευρωμένη συκωταριά στο τηγάνι (προσεχτικά για να μην πιτσιλιστούμε).
  3. Την τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το «μαγείρεμα» για άλλα 4-5 λεπτά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο τέλος ρίχνουμε τη ρίγανη, τον άνηθο και το χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί.
  4. Συμβουλές: Μπορούμε να κρατήσουμε μια ποσότητα από τα έντερα που θα χρησιμοποιήσουμε για το κοκορέτσι (αν φτιάξουμε) και να τα τηγανίσουμε μαζί με τη συκωταριά, χωρίς να τα αλευρώσουμε. Αυξάνοντας τις ποσότητες και συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα, γίνεται ένα πλήρες φαγητό.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών