ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤηγανιά με κάστανα και κόκκινα μήλαΤηγανιά με κάστανα και κόκκινα μήλα Αυτό το φαγάκι συνοδεύει τέλεια ψητά ή μαγειρευτά (όχι κοκκινιστά) κρεατικά, ιδίως χοιρινό και πουλερικά. Μπορεί να σερβιριστεί ως πιάτο λαχανικών σε ένα τραπέζι με διάφορα εδέσματα. Αλλά μπορεί να καταναλωθεί και ως ένα καθημερινό αλλά κάπως διαφορετικό λαδερό: με λίγο ψωμί και ελιές, με ψωμί και ένα κομμάτι γραβιέρα ή ακόμα και με φέτα ή με λίγο καπνιστό χοιρομέρι.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τηγανιά σελινόριζας με μήλο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και ρίχνουμε τη σελινόριζα. Τη σοτάρουμε για 5 λεπτά, ρίχνουμε το μήλο και το θυμάρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και 1 φλιτζ. τσαγιού νερό.
  4. Μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 201.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές με Σελινόριζα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών