5' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε µια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρώς τον τραχανά, ανακατεύοντας ώστε να λαδωθεί καλά.
  2. Προσθέτουµε το ζωµό ή το νερό και λίγο αλάτι.
  3. Όταν πάρει βράση, ανακατεύουµε, χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 10 - 15 λεπτά ή µέχρι να χυλώσει η σούπα. Δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι.

Μυστικά

Σερβίρουµε µε θρυμματισμένη φέτα και μαυροκούκι, ή με τριμμένη παρμεζάνα (ναι, ταιριάζει πολύ!!) ή και με 1 φέτα προσούτο σε κάθε πιάτο, με σοταρισμένα μανιτάρια ή λουκάνικα, σχεδόν με ό,τι μας αρέσει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών