
20'
προετοιμασία
55' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το μείγμα αρωματικών
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις τσιπούρες με πατάτες και αρωματικά ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το μείγμα αρωματικών.
- Τρίβουμε τα ψάρια με τις λεμονόκουπες, τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από το μείγμα μυρωδικών.
- Τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα ψήσουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Απλώνουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και τις ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα αρωματικών, τα σκόρδα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
- Ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν οι πατάτες.
- Βγάζουμε για λίγο το ταψί από τον φούρνο, ανακατεύουμε τις πατάτες και από πάνω απλώνουμε τα ψάρια.
- Ψήνουμε για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και να ψηθούν τα ψάρια, χωρίς να στεγνώσουν.
- Ξεφουρνίζουμε και σερβίρουμε.
- Ξεχωρίζουμε τα ψημένα σκόρδα και τα ξεφλουδίζουμε εύκολα, πιέζοντάς τα με τα δάχτυλά μας.
- Τα λιώνουμε με ένα πιρούνι και αλείφουμε με τον πολτό σκόρδου ζεστές φέτες ψωμιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 140.