Είναι ένας γλυκός χυλός με σιτάρι, ξηρούς καρπούς και ξερά φρούτα, που φτιάχνεται σε πολλά μέρη της Ελλάδας την παραμονή της γιορτής της Αγίας Βαρβάρας.

10' προετοιμασία
50' βράσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 λίτρα κρύο νερό να βράσει σε δυνατή φωτιά. Στραγγίζουμε το σιτάρι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Κατά τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε καλά για περίπου 5 λεπτά.
  2. Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το μέλι, την κανέλα και το ξύσμα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σιγοβράζουμε για ακόμα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το σιτάρι. Προσθέτουμε το διαλυμένο στο νερό κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πολύ καλά για 3-5 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει και να σχηματιστεί ένας υδαρής χυλός.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε ένα βαθύ μπολ. Σκορπίζουμε την καρυδόψιχα, το σουσάμι και αφήνουμε να κρυώσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 137.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Καρύδια

Άρθρα και Συνταγές με Ξηροί καρποί

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές με Σταφίδες

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών