ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣBrownies με πλαντέινς και ινδοκάρυδοBrownies με πλαντέινς και ινδοκάρυδο
25' προετοιμασία
30' ψήσιμο
2 ώρες και 10' αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 12-14

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το βραστό κέικ σοκολάτας, πρώτα βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και το λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει.
  2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο και τα προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο.
  3. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 1 λεπτό από το σημείο κοχλασμού.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε 1 φλιτζάνι από το μείγμα για να το χρησιμοποιήσουμε σαν γλάσο μετά το ψήσιμο.
  6. Αφήνουμε το υπόλοιπο να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω).
  8. Όταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  9. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.
  10. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  11. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.
  12. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  13. Μόλις το βγάλουμε, περιχύνουμε με το 1 φλιτζάνι μείγματος που έχουμε κρατήσει.
  14. Αφήνουμε το βραστό κέικ σοκολάτας να απορροφήσει το γλάσο και να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, προτού το κόψουμε.

Μυστικά

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με λίγη άγλυκη σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό και να το γαρνίρουμε με έτοιμο σιρόπι φράουλα, καραμέλα ή σοκολάτα!

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 4.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Κακάο

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών