10' προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 35'

Υλικά

Τεμάχια: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε brownies με πλαντέινς και ινδοκάρυδο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψί 18 εκ.
  3. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ πρώτα τις πλαντέινς και τις χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν (λιώνουν εύκολα).
  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη σαν του κέικ.
  5. Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά (συνήθως το μπράουνι θέλουμε να παραμείνει μαλακό και κάπως υγρό στο εσωτερικό του, γι' αυτό δεν έχει νόημα να δοκιμάσουμε τρυπώντας το με μαχαίρι).
  7. Ξεφουρνίζουμε το μπράουνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  8. Κόβουμε, το μπράουνι με πλαντέινς και ινδοκάρυδο, σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών