10'
προετοιμασία
25' ψήσιμο
Σύνολο: 35'
Υλικά
Τεμάχια: 8-10Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε brownies με πλαντέινς και ινδοκάρυδο, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψί 18 εκ.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ πρώτα τις πλαντέινς και τις χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν (λιώνουν εύκολα).
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη σαν του κέικ.
- Απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά (συνήθως το μπράουνι θέλουμε να παραμείνει μαλακό και κάπως υγρό στο εσωτερικό του, γι' αυτό δεν έχει νόημα να δοκιμάσουμε τρυπώντας το με μαχαίρι).
- Ξεφουρνίζουμε το μπράουνι και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε, το μπράουνι με πλαντέινς και ινδοκάρυδο, σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 193.