20' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 - 10

Για το γαρνίρισμα

Διαδικασία

  1. Για το κέικ με αλεύρι ολικής, λάδι και αμύγδαλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Αλείφουμε με λάδι μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου περίπου 22-24 εκ.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τον παπαρουνόσπορο και τα τριμμένα αμύγδαλα και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τα αυγά και τη βανίλια.
  5. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός ή με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Προσθέτουμε τα ξύσματα, τον χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το γάλα και το γιαούρτι.
  7. Χτυπάμε και πάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  8. Στη μέση των στεγνών υλικών κάνουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών.
  9. Χτυπάμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  10. Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 30 λεπτά, μέχρι το κέικ να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και η οδοντογλυφίδα που θα τρυπήσουμε στο κέντρο να μείνει καθαρή.
  11. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το ξεφορμάρουμε όταν κρυώσει λίγο.
  12. Γαρνίρουμε, το κέικ με αλεύρι ολικής, λάδι και αμύγδαλα, με τα σύκα, τα οποία ακουμπάμε στην επιφάνειά του και τα περιχύνουμε με το μέλι.

Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές με Σύκο

Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών