ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠορτοκαλόπιτα σπέσιαλΠορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας και γιαούρτι
35' προετοιμασία
40' ψήσιμο
2 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 15'

Υλικά

Σιρόπι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη μανταρινόπιτα με σιρόπι, βάζουμε στο μίξερ τα αυγά, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
  2. Χτυπάμε για 8-10 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ.
  5. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά ακόμη.
  6. Σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  7. Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας το κατεψυγμένο φύλλο.
  8. Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα, ανακατεύοντας με τη σπάτουλα.
  9. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ 38x26 εκ.
  10. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  11. Ψήνουμε τη μανταρινόπιτα στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά.
  12. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι.
  13. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 7-8 λεπτά από τη στιγμή του κοχλασμού.
  14. Αποσύρουμε και αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό.
  15. Βγάζουμε το πυρέξ από τον φούρνο και περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι.
  16. Αφήνουμε τη μανταρινόπιτα να κρυώσει και να σιροπιαστεί καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες, πριν την κόψουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 16.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Ζάχαρη

Άρθρα και Συνταγές με Μανταρίνι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών