20'
προετοιμασία
1 ώρα και 40'
αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες
Υλικά
Κομμάτια: 40 - 50Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τρουφάκια τσιζκέικ, αρχικά χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη για 3-4 λεπτά.
- Έπειτα, σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Όταν το τυρί μαλακώσει και αφρατέψει, σταματάμε το χτύπημα.
- Ενσωματώνουμε τα μπισκότα στο μείγμα τυριού.
- Πλάθουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού.
- Τα βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου 30 λεπτά.
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
- Την αδειάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και ανακατεύουμε καλά.
- Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
- Βγάζουμε τα μπαλάκια από την κατάψυξη.
- Καρφώνουμε ένα-ένα με πιρούνι και τα βουτάμε στην κουβερτούρα.
- Τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η επικάλυψη, για περίπου 1 ώρα.
- Διατηρούμε, τα τρουφάκια τσιζκέικ, εκτός ψυγείου, σε δροσερό μέρος.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 10.