ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠατάτες dauphinoise με τρία ελληνικά τυριά και σύγλινοΠατάτες dauphinoise με τρία ελληνικά τυριά και σύγλινο
20' προετοιμασία
18' μαγείρεμα
Σύνολο: 38'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε κατ’ αρχήν τις ωμές πατάτες και τις περνάμε στον τρίφτη του κρεμμυδιού από το χονδρό μέρος.
  2. Τις βάζουμε σε λεπτό σουρωτήρι ή σε μια βαμβακερή πετσέτα και τις στραγγίζουμε καλά να φύγουν όλα τα υγρά τους.
  3. Ξεφλουδίζουμε τις βρασμένες πατάτες και τις περνάμε από το πρες πουρέ ή το μύλο των λαχανικών.
  4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τις τριμμένες πατάτες, τον πουρέ, το σιμιγδάλι και το αλάτι.
  5. Με βρεγμένα χέρια παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και το πλάθουμε σε μικρές μπάλες (περίπου στο μέγεθος βε- ρίκοκου) και τις ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό που βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία για 15 - 18 λεπτά.
  6. Με μια τρυπητή κουτάλα τις αποσύρουμε από την κατσαρόλα και τις σερβίρουμε σε μια πιατέλα.

Μυστικά

Αν το μείγμα είναι μαλακό και δεν πλάθεται εύκολα, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κορν φλάουρ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 32.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών