ΕΞΟΔΟΣ

Love Shift: Η head bartender του Artesian στην Αθήνα

To Μataroa φέρνει την Giulia Cuccurullo στο Alexander bar για ένα αρμονικό pairing με τα πιάτα του executive chef της Μεγάλης Βρεταννίας, Αστέριου Κουστούδη.

11.02.2022
Love Shift: Η head bartender του Artesian στην Αθήνα

Ο Άγιος Βαλεντίνος μπορεί να είναι αφορμή, ο πραγματικός λόγος όμως για να απολαύσει κάποιος αυτή την καλοορχηστρωμένη βραδιά την Δευτέρα στις 14 Φεβρουαρίου στην Μεγάλη Βρεταννία είναι η σύμπραξη σπουδαίων «υλικών». Έχουμε και λέμε: μια mixologist από το εξωτερικό με γαλόνια και θητεία σε ένα από τα πιο σημαντικά μπαρ της Ευρώπης. Ένας ταλαντούχος σεφ, που ηγείται ενός γαστρονομικού κυττάρου πολυτελείας σε ένα ξενοδοχείο στολίδι της Αθήνας. Ένα ελληνικό απόσταγμα, που δημιουργήθηκε σε μια μικρή πόλη της βόρειας Ελλάδας και με μεγάλη φόρα, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην κατηγορία του. Και τέλος το ιδανικό σκηνικό, ένα διακεκριμένο και ατμοσφαιρικό μπαρ με αξιοθαύμαστη κάβα, το οποίο με θέρμη υποδέχεται ξεχωριστό κλιεντέλ.

Στo Alexander Bar, με την σπάνια ταπισερί του 18ου αιώνα που απεικονίζει την είσοδο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Γαυγάμηλα, Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός

Οι δημιουργοί του μεσογειακού τζιν Mataroa, η οικογένεια Μελισσανίδη, κάλεσαν στην Αθήνα και το Αlexander Bar την Giulia Cuccurullo, head bartender του Artesian στο Langham Hotel, του μπαρ με το ρεκόρ πρώτης θέσης στη λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. Τέσσερις φορές κατείχε την πρωτιά.

Η Ναπολιτάνα πρώην πτυχιούχος αρχιτεκτονικής είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αυτόν τον ρόλο στην ιστορία του ξενοδοχείου και έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές για την δουλειά της στο Αrtesian, από τον Ιούνιο που βρίσκεται στα νέα της καθήκοντα.

Η Giulia Cuccurullo, επικεφαλής του Artesian bar.

Ο Αστέριος Κουστούδης, executive chef του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Η Cucurullo αποφάσισε να σχεδιάσει τρία signature κοκτέιλ για την βραδιά, με βασικό στοιχείο το Mataroa Pink, τη ροζ εκδοχή του μεσογειακού τζιν, που αρωματίζεται με ρόδι και ιβίσκο. Ο executive chef της Μεγάλης Βρεταννίας Αστέριος Κουστούδης δημιούργησε τρία πιάτα μεσογειακής έμπνευσης, με την κομψότητα και την καθαρότητα που χαρακτηρίζει την μαγειρική του σκέψη. Οι δυο τους συνεργάστηκαν με σκοπό κοκτέιλ και φαγητό να κολακεύουν το ένα την ύπαρξη του άλλου σε γευστικό επίπεδο, να δημιουργούν αρμονικά ντουέτα αλλά και πιο αναπάντεχους συνδυασμούς.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, Alexander Bar.
Κάθε κοκτέιλ κοστίζει 10 ευρώ. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση, απαιτείται κράτηση. Η εκδήλωση ξεκινά στις 20.00.

Alexander Bar (Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία)

Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών