ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Το ζεστό, αγνό ψωμί του Μπλε Μύλου

Ζεστά και αφράτα ψωμιά, πλούσια σε αρώματα και γεύσεις χωρίς χρωστικές και συντηρητικά. Από ελληνικές πρώτες ύλες και ψημένα στην πέτρα, είναι απαράμιλλα.

18.04.2022| Updated: 28.09.2022
Το ζεστό, αγνό ψωμί του Μπλε Μύλου

Aνοίγω τα μάτια μου και τεντώνομαι νωχελικά. Ξύπνησα χωρίς τον ήχο από το ξυπνητήρι αλλά από την πιο λιμπιστική, οικεία και καταπραϋντική μυρωδιά του κόσμου, αυτή του φρεσκοψημένου ψωμιού. Ωραία, κάποιος άλλος από την οικογένεια πρόλαβε και πήγε στην αγαπημένη μου «ζεστή γωνιά» στο σουπερμάρκετ και έτσι η ημέρα μου θα ξεκινήσει απίθανα. Οι «ζεστές γωνιές» είναι τα ειδικά διαμορφωμένα σημεία των συνεργαζόμενων σουπερμάρκετ, όπου βρίσκουμε στα καλαθάκια του Μπλε Μύλου αγνό, γευστικότατο, υγιεινό ψωμί, χωρίς χρωστικές και συντηρητικά. Και ναι, είναι ζεστό!

Θα ετοιμάσω το πρόγραμμα όλης της εβδομάδας ώστε να προγραμματιστώ εγκαίρως και να μην αγχωθώ.

Η Δευτέρα συνήθως είναι η ημέρα που αποφασίζω να προσέξω τη διατροφή μου. Θα κόψω δύο λεπτές φέτες από το ψωμί σίκαλης Fitness, με θρεπτικά σπόρια όπως λινάρι, πολύτιμη πηγή ω3 λιπαρών και πολύ ιδιαίτερα προζύμια. Από πάνω θα απλώσω φέτες αβοκάντο, βραστό αυγό σε φέτες και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μαζί με τον καφέ μου θα ετοιμάσω και τα σάντουιτς των αγαπημένων μου μελών της οικογένειας. Θα κόψω σε 3 μέρη την αυθεντική γαλλική Μπαγκέτα Σουσάμι. Μαθαίνω ότι ο Μπλε Μύλος είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που παρήγαγε την αυθεντική γαλλική μπαγκέτα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές τις γαλλικής νομοθεσίας. Το πρώτο κομμάτι θα το αλείψω με βούτυρο και θα το γεμίσω με φέτες πικάντικης γραβιέρας και απάκι για τον μεγάλο μου γιο. Το δεύτερο θα το αλείψω με πάστα ελιάς και θα το γεμίσω με ψητά λαχανικά για τον μικρό μου γιο που απέχει από το κρέας και τα γαλακτοκομικά. Το τρίτο κομμάτι θα το κρατήσω για το βράδυ όπου θα έρθουν 2 – 3 φίλοι για να πιούμε λίγο κρασί και να πούμε τα νέα μας. Θα το κόψω σε λεπτές φέτες, θα το ψήσω στο γκριλ μέχρι να ροδίσει καλά και θα ετοιμάσω νόστιμα και εύκολα μπρουσκετάκια.

Την Τρίτη συνηθίζω να κάνω πιάτα με κοτόπουλο. Κοτόπουλο με αρακά θα κάνω και θα το συνοδέψω με το μοναδικό ψωμί με την μεταξένια ψίχα και την προζυμένια γεύση, το Family. Έχει μάλιστα χαρακτηριστικό σχήμα για εύκολη μεριδοποίηση. Ιδανικό για απολαυστικές βουτιές στην μυρωδάτη σάλτσα του φαγητού.

Η Τετάρτη είναι η ημέρα των λαδερών: Ένα σπανακόρυζο με μπόλικο άνηθο και φρέσκα κρεμμυδάκια λοιπόν. Και θα το αναβαθμίσω με μια φραντζόλα Αρχοντικό. Μαθαίνω ότι τα ψωμιά του Μπλε Μύλου είναι ψημένα στην πέτρα. Η τεχνική αυτή είναι πανάρχαια και με αυτή επιτυγχάνουμε ομοιόμορφο ψήσιμο, μια που η πέτρα διαχέει ισομερώς τη θερμότητα. Το καλύτερο είναι ότι σε μερικές φέτες αυτού του απίθανου ψωμιού, θα αλείψω μπόλικη φέτα μαλακή και θα τις πασπαλίσω με ρίγανη.

Την Πέμπτη τρώμε κρέας και αυτή την Πέμπτη μάλιστα θα ετοιμάσω ένα απολαυστικό φρικασέ με μοσχάρι και τρυφερά μαρούλια. Όλοι θα θέλουν το Family στο τραπέζι για την αφράτη, μεταξένια του υφή, προσωπικά όμως θα κόψω και μερικές φέτες από τη φρατζόλα Ολικής: Με αλεύρι 100% full bran, δηλαδή από άλευρα με ολόκληρο τον σπόρο. Έχει μεστή, χωριάτικη γεύση και μου ταιριάζει πολύ με τη γεύση του φίνου αυγολέμονου του φρικασέ.

Οπωσδήποτε φρατζόλα Ολικής θα έχω και την Παρασκευή που ετοιμάζω όσπρια. Σκέφτομαι για φακές σούπα, την κλασική συνταγή. Θα φρυγανίσω λίγες φέτες από το υπέροχο ψωμί και θα τις αλείψω με πάστα ελιάς. Σε κάποιες θα βάλω και μερικά φιλέτα αντζούγιας που ταιριάζουν πολύ.
Το Σάββατο είναι η ημέρα του ψαριού και θα ετοιμάσω ό, τι πιο φρέσκο θα βρω στην αγορά. Θα προμηθευτώ μπόλικο ψωμί Μπλε Μύλος για να έχω και την Κυριακή όπου θα έχουμε και μερικούς καλεσμένους. Θα πρέπει να προμηθευτώ όλη τη γκάμα, για να μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι.
«Ζεστό ψωμί, ζεστή καρδιά» λένε στον Μπλε Μύλο, και έχουν δίκιο.

website: https://blemilos.gr

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών