ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣπουρές κολοκύθαςΜαροκινός πουρές κολοκύθας

 

15' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Διαδικασία

  1. Για τον πουρέ αρακά ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, ρίχνουμε τον αρακά με το κρεμμύδι και το πράσο και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα αδειάζουμε σε δύο δόσεις, στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε.
  3. Σε κάθε δόση προσθέτουμε από μία κουταλιά βούτυρο και λίγο αλατοπίπερο και τα πολτοποιούμε μέχρι να σχηματιστεί ένας αφράτος πουρές.

Μυστικά

Αν θέλουμε ο πουρές να έχει βελούδινη υφή, τον περνάμε από ψιλή σίτα πιέζοντάς τον με την κουτάλα της σούπας.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 192.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών