ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ιώδιο

Μια τρατορία με γεύσεις της θάλασσας

28.09.2011| Updated: 25.06.2021
Ιώδιο

Μια τρατορία με γεύσεις της θάλασσας στο Παλαιό Φαλήρο.

Η θέση: Στην Αχιλλέως, κεντρικό δρόμο του Π. Φαλήρου που ξεκινά από την παραλιακή.

Η ατμόσφαιρα: Συμπαθητικό περιβάλλον, ολίγη «θάλασσα» στη διακόσμηση, μερικά τραπέζια έξω. Ό,τι πρέπει για οικογενειακές ή φιλικές συνεστιάσεις. Ευγενέστατο προσωπικό.

Το φαγητό: Το «Ιώδιο» προτείνει λύσεις για όσους δεν θέλουν να παραγγείλουν ψάρι και να ξεφύγουν από τον προϋπολογισμό τους. Έχει αρκετά πρώτα πιάτα (φάβα, ταραμοσαλάτα, ντολμαδάκια, καπνιστό ξιφία με κάππαρη και λεμόνι), αλλά και επιλογές σε ριζότο και μακαρονάδες θαλασσινών. Ξεκινήσαμε με το καλωσόρισμα του μαγαζιού ήτοι ντακάκι με ντομάτα, φέτα και κάπαρη και δύο πρώτα πιάτα, τηγανητά καλαμαράκια και χταποδοκεφτέδες με ντιπ μυρωδικών. Νοστιμότατα, τραγανά, σε γενναίες μερίδες και χωρίς την αίσθηση της «λαδίλας» που οι περισσότεροι γνωρίζουμε. Δροσερή σαλάτα με ντοματίνια, γαύρο και καππαρόφυλλα, τηγανητό φιλέτο μπαρμπουνιού με σάλτσα κάππαρης και μια χορταστική γαριδομακαρονάδα ολοκλήρωσαν το δείπνο.

Η κάβα: Πλούσια λίστα, με ελληνικά κρασιά ως επί το πλείστον, και κάποιες επιλογές από τον ξένο αμπελώνα, σε τιμές που δεν σε αναγκάζουν να αποστρέφεις το βλέμμα σου…

Ο λογαριασμός: 25 ευρώ το άτομο (χωρίς το κρασί).

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά εκτός Δευτέρας από τις 7 μ.μ. μέχρι τη 1 π.μ. Σάββατο, Κυριακή και αργίες ανοιχτά μεσημέρι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών