ΜΑΓΑΖΙΑ

Πνύκα

Τα καλύτερα ψωμιά των Αθηνών

21.09.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Μαριλίζα Αναστασοπούλου
Πνύκα

Τον ιδρυτή της, τον αείμνηστο Δημήτρη Κότσαρη, τον κάλεσαν στο Χάρβαρντ για να τους διδάξει πώς φτιάχνεται το ψωμί. Ο γιος του, Γιώργος, συνεχίζει την παράδοση, ψάχνοντας κάθε χρόνο όλη την Ελλάδα για να βρει το καλύτερο στάρι, που αλέθουν ακόμη οι ίδιοι στον πετρόμυλό τους που βρίσκεται μέσα στο φούρνο του Παγκρατίου. Απίστευτο και όμως αληθινό. Πριν από δυο-τρία χρόνια άνοιξε στην καρδιά της Βιέννης, στην τουριστικότερη περιοχή της, φούρνο. Οπως λέμε, «έλα, πάππου μου, να σου πω τα γονικά μου». Και όμως, στη φημισμένη για τα ψωμιά και τις viennoiseries της αυστριακή πρωτεύουσα, η «Πνύκα» σκίζει. Το ψωμί τους, ένα και μοναδικό, σε λευκό και μαύρο, παραμένει από τα καλύτερα της πόλης.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών