ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μικρή Βενετία

Ελληνικό comfort food σε ένα μοντέρνο στέκι στο Κουκάκι.

04.03.2013| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Λουίζα Νικολαΐδου
Μικρή Βενετία

Ελληνικό comfort food σε ένα μοντέρνο στέκι στο Κουκάκι.

Η θέση: Στον πεζόδρομο της Γ. Ολυμπίου, στην καρδιά του Κουκακίου, παράλληλα στην οδό Ζαν Μωρέας, πολύ κοντά στη Βεΐκου.

Η ατμόσφαιρα: Έχει αυτό που λέμε θετική ενέργεια. Η διακόσμηση είναι απλή αλλά φίνα, από τα παλιά τελάρα στον τοίχο που λειτουργούν σαν ραφάκια μέχρι τα σχέδια (μαχαιροπίρουνα, μπουκάλια) που έχουν στην πλάτη οι καρέκλες. Η υποδοχή δεν θα μπορούσε να είναι πιο ζεστή και φιλόξενη, οι μουσικές επιλογές είναι προσεγμένες και ελληνικές: από Αγγελάκα και Μάλαμα μέχρι Υπόγεια Ρεύματα και ρεμπέτικα. Γενικά, υπάρχει διάχυτη η αίσθηση ότι διαρκώς σε προσέχουν.

Το φαγητό: Η κουζίνα είναι ελληνική, με καθαρές γεύσεις και καλές πρώτες ύλες, είτε πρόκειται για κρητικό απάκι, είτε για τσίπουρο Καρδίτσας, είτε για θρακιώτικο καβουρμά. Εχουμε και λέμε: σαγανάκι με αυγά μάτια και λουκάνικα ή με παστουρμά, νοστιμότατα πολίτικα σουτζουκάκια και συκωτάκι με δεντρολίβανο, εξαιρετικό κριθαράκι με απάκι, χοιρινό με λιαστή ντομάτα και πέστο ρόκας, σπιτική, πικάντικη τυρόπιτα. Η κουζίνα είναι ευέλικτη, υπάρχουν πιάτα ημέρας, ποικιλία σε τάρτες και πίτες, με λίγα λόγια οι άνθρωποι το ψάχνουν.

Ο λογαριασμός: Περίπου 20 ευρώ μαζί με τα ποτά, ανάλογα με την κατανάλωση.

Η κάβα: Τσίπουρο, ρακί, ούζο, κρασί χύμα, μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 6 ως αργά το βράδυ.  Σαββατοκύριακο ανοιχτά και μεσημέρι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών