ΜΑΓΑΖΙΑ

Γιαγιακούλα

Σε ένα μαγαζί στη Γλυφάδα ζυμώνουν και φουρνίζουν λογιών-λογιών πίτες, πιροσκί και μικρές ζυμαρένιες μπουκίτσες. Όπως παλιά.

31.10.2011| Updated: 25.06.2021
Γιαγιακούλα

Σε ένα μαγαζί στη Γλυφάδα ζυμώνουν και φουρνίζουν λογιών-λογιών πίτες, πιροσκί και μικρές ζυμαρένιες μπουκίτσες. Όπως παλιά.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Σχεδόν ένα χρόνο πριν, ο Μίλτος Δημητρίου και η αδερφή του Αναστασία έστησαν στο κέντρο της Γλυφάδας ένα μικρό μαγαζί με γεύσεις και αναμνήσεις από την κουζίνα της γιαγιάς ή καλύτερα της… γιαγιακούλας τους. Η τζαμένια βιτρίνα του μικρού εργαστηρίου δεν αφήνει μυστικά και οι πελάτες μπορούν να δουν την ετοιμασία των πιτών από το ζύμωμα μέχρι το ψήσιμο. Όλα τα προϊόντα είναι φρεσκοψημένα, καμωμένα την ίδια μέρα, με ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π. Κασέρι Μυτιλήνης, γραβιέρα και ανθότυρο Κρήτης, κρέατα από έμπιστο χασάπη και λαχανικά εποχής συνθέτουν γεύσεις σπιτικές, παραδοσιακές, νόστιμες. Τις γεμίσεις για τις πίτες ετοιμάζει ο ίδιος ο Μίλτος κατ’ αποκλειστικότητα, ενώ ό,τι δεν πωληθεί αυθημερόν, προσφέρεται στο Χαμόγελο του παιδιού ή στο τοπικό γηροκομείο.

Τι ψωνίζουμε Τυρόπιτα κουρού και σπανακόπιτα χωριάτικη, ντοματοτυρόπιτα με φέτα και ρίγανη, κιμαδόπιτα, κοτόπιτα και πρασοτυρόπιτα. Η «μπαμπανέτσα» με ζύμη από καλαμποκάλευρο και χόρτα είναι ιδανική για όλους όσοι έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Λίγο βαρύ για πρωινό αλλά πεντανόστιμο το πιροσκί με κιμά, πάπρικα και πατάτα. Το χειμώνα βρίσκουμε μυρωδάτη χορτόπιτα και γλυκιά κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα. Συνοδεύουμε το κολατσιό μας με φρέσκο γάλα Όλυμπος, χυμό πορτοκάλι από τη φάρμα Κουκάκη, αναψυκτικά Έψα ή μπίρα Fix. Οι πρωινοί επισκέπτες, από τις 7.30 π.μ. έως τις 10.00 π.μ. μαζί με την πίτα τους θα πληρώνουν μόνο 0,50 ευρώ για οποιονδήποτε καφέ Hausbrandt της αρεσκείας τους. Ακόμη, μπορείτε να απευθυνθείτε στη «Γιαγιακούλα» για παιδικά πάρτυ και εκδηλώσεις.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών