ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαγωτό καρπούζιΠαγωτό καρπούζι
40' προετοιμασία
4 ώρες αναμονή
Σύνολο: 4 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει. Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι σε έναν πολυκόφτη, μαζί με το καρπούζι και το λικέρ, και χτυπάμε για 1-2 λεπτά. Αν δεν χωράει ο πολυκόφτης τα υλικά, πολτοποιούμε πρώτα το καρπούζι και ενώνουμε τα υλικά σε μπολ. Σουρώνουμε το μείγμα από ψιλό σουρωτήρι πάνω από μια μέτρια κατσαρόλα, πιέζοντας απαλά με ένα κουτάλι.
  3. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ζεσταίνουμε το μείγμα. Δεν αφήσουμε να βράσει.
  4. Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στύβουμε με τα χέρια μας, τις ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το ζεστό μείγμα και προσθέτουμε τον χυμό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν οι ζελατίνες και αποσύρουμε.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα ή ατομικά φορμάκια για ζελέ ή κέικ και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι το ζελέ να σφίξει και να κρυώσει καλά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 45.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών