20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες και 50'

Υλικά

Μερίδες: 10-12

Διαδικασία

  1. Κόβουμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  2. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Οταν πάρει βράση, αποσύρουμε και περιχύνουμε την κουβερτούρα.
  3. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά η κουβερτούρα και προσθέτουμε το ουίσκι. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Ντύνουμε το εσωτερικό μιας μικρής φόρμας του κέικ με μεμβράνη ώστε να εξέχει αρκετή από τα τοιχώματά της. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το καλύπτουμε με τη μεμβράνη που εξέχει. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Προτού το σερβίρουμε το αφήνουμε περίπου 30 λεπτά εκτός κατάψυξης. Πασπαλίζουμε με κακάο.

Μυστικά

- Μπορούμε να το βάλουμε στο ψυγείο να πήξει, αλλά για περισσότερες ώρες. Θα είναι πιο μαλακό. - Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με κάποιον ξηρό καρπό της αρεσκείας μας. - Του ταιριάζουν κι άλλα ποτά, όπως ρούμι ή κονιάκ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 17.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών