ΑΓΟΡΑ PROMOTED

Ποιο είναι το γιαούρτι που δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου;

Μια νέα εποχή στην απόλαυση ξεκίνησε. Με το Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό φτιαγμένο από την αρχή. Πιο πλούσιο και κρεμώδες που δεν θα θέλεις να τελειώσει.

29.09.2023
Ποιο είναι το γιαούρτι που δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου;

Το γιαούρτι και όχι η αμβροσία ήταν η τροφή των θεών! Είναι ένας πραγματικός διατροφικός θησαυρός που βοηθάει στη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού με πολλούς τρόπους. Περιέχει υδατάνθρακες, φώσφορο και ασβέστιο, έχει λίγες θερμίδες, ενώ περιέχει και ωφέλιμους μικροοργανισμούς που βοηθούν στην καλή λειτουργία του γαστρεντερικού και πεπτικού συστήματος. Επιπλέον, το γιαούρτι είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και μπορεί να εμπλουτίσει τέλεια τη διατροφή μας πριν και μετά την άθληση. Δεν θα ήταν άστοχο να υποστηρίξουμε ότι «ένα γιαουρτάκι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα». Και γιατί να μείνουμε στο ένα; Το γιαούρτι είναι μια από τις πιο εύκολες τροφές, με άπειρες χρήσεις στην κουζίνα. Τρώγεται σκέτο, χρησιμοποιείται ως υλικό για να μαγειρέψεις με αυτό και γίνεται και γλυκό! Ποιο άλλο τρόφιμο έχει τόση ευελιξία;

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν λείπει ποτέ από το ψυγείο μου και μάλιστα φροντίζω να δοκιμάζω ό,τι βρίσκω και κυκλοφορεί στην αγορά. Έτσι δοκίμασα και το νέο Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό που εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην απόλαυση. Πιο πλούσιο και κρεμώδες, με απαλή, βελούδινη υφή και ντελικάτα αρώματα γάλακτος, είναι μια αποκάλυψη. Όχι ιδιαίτερα ξινό, με μια ήπια, δροσερή οξύτητα, βάζω στοίχημα ότι θα κερδίσει ακόμα και τα παιδιά που δεν έχουν εξοικειωθεί με την έντονα ξινή γεύση του παραδοσιακού γιαουρτιού. Γι’ αυτό και είναι ένα γιαούρτι που εύκολα εντάσσεις στη διατροφή σου όλες τις ώρες της ημέρας, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Το βρίσκουμε σε δύο εκδοχές: Πλήρες με 8% λιπαρά από 100% ελληνικό φρέσκο παστεριωμένο γάλα και καλλιέργεια γιαουρτιού, και ημιαποβουτυρωμένο με 2% λιπαρά.

 

Τρεις ιδέες για πρωινό με Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό

Γιαούρτι με γκρανόλα

Ανακατεύουμε 1 κεσεδάκι Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 8% ή 2% λιπαρά με 2 κουτ. σούπας γκρανόλα.

Μπολ ενέργειας με γιαούρτι, μπανάνα και σοκολάτα

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε 1 κεσεδάκι Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 8% ή 2% λιπαρά με μισή μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, 1 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο ή αμυγδαλοβούτυρο και 2 κουτ. σούπας σταγόνες σοκολάτας.

Smoothie με γιαούρτι, ανανά και μπανάνα

Ρίχνουμε στο μπλέντερ 1 κούπα κομμάτια φρέσκου ανανά που έχουμε παγώσει στην κατάψυξη, 1 μπανάνα σε κομμάτια, 2 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο, 1/2 κούπα Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, 8 παγάκια. Πολτοποιούμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.

Γιαούρτι με το φαγητό

Στο σπίτι μου το γιαούρτι παίζει πολλές φορές το ρόλο του τυριού στο τραπέζι. Συνοδεύει δηλαδή το φαγητό. Τι είδους φαγητό; Ταιριάζει υπέροχα με ρύζι και πιλάφι, με πατάτες, με τηγανιές και το κυριότερο, με πίτες. Κάθε είδους πίτα, αλλά ιδίως με απλή ζυμαρόπιτα και με χορτόπιτα. Και με ο,τιδήποτε γίνεται στο τηγάνι, από κρασομεζέδες μέχρι σπανακοπιτάρι ή τηγανόψωμο. Την επόμενη φορά που θα έχετε κάτι από αυτά, βγάλτε κι ένα κεσεδάκι Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό και θα με θυμηθείτε.

Γιαούρτι στο μαγείρεμα: 2 νόστιμες ιδέες

Μια εναλλακτική, πιο ελαφριά μπεσαμέλ

Είναι το λεγόμενο «γιαουρτόκομμα», μια λιγότερο βαριά και λιπαρή μπεσαμέλ. Γίνεται ως εξής: για ένα ταψί 20×30 εκ., χτυπάμε 4 αυγά και τα ανακατεύουμε με 1 κιλό Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 8% λιπαρά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα και μοσχοκάρυδο και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει. Το απλώνουμε πάνω από το φαγητό μας και ψήνουμε.

Μαρινάδα με γιαούρτι για κοτόπουλο ή αρνί

Το κάπως άτονο ψαχνό του κοτόπουλου μαρινάρεται εξαιρετικά σε γιαούρτι. Το ίδιο και το κρέας του αρνιού. Μια εξαιρετική μαρινάδα που μπορούμε να δοκιμάσουμε είναι με Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό, μουστάρδα και χυμούς εσπεριδοειδών. Μπορούμε να προσθέσουμε κατά βούληση θυμάρι, δυόσμο, βασιλικό, μάραθο ή άνηθο και ρίγανη.

Το τέλειο σνακ για κάθε ώρα

Για τις απογευματινές λιγούρες, για ένα ελαφρύ επιδόρπιο, για ένα γρήγορο σνακ στη δουλειά ή αντί για βραδινό, πρώτη μου επιλογή είναι πάντα το Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό με 2 κουτ. γλυκού μέλι και λίγα κοπανισμένα καρύδια. Είναι ένα πολύ υγιεινό και θρεπτικό σνακ, που με «κρατάει» χορτάτη, ικανοποιεί την ανάγκη μου για γλυκό και με αποτρέπει από το να κάνω άλλες παρασπονδίες.

Τώρα και χωρίς λακτόζη!

Για όποιον έχει δυσανεξία στη λακτόζη, το Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 4% χωρίς λακτόζη είναι η ιδανική επιλογή. Έχει μοναδική βελούδινη υφή και υπέροχη γεύση που δεν υστερεί σε τίποτα από το αγαπημένο μας στραγγιστό γιαούρτι.

 

Τα Γιαούρτια ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 8% και 2% λιπαρά κυκλοφορούν σε πολυσυσκευασίες 2+1 Δώρο. Διατίθενται επίσης σε πλαστικό δοχείο του 1kg και σε πλαστικό δοχείο των 500γρ. Το Γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ Στραγγιστό 4% χωρίς λακτόζη κυκλοφορεί σε πολυσυσκευασίες των 2 τεμαχίων (170g το καθένα).

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών