ΕΞΟΔΟΣ

Αυτό είναι το πιο χοτ μπαρ τώρα στον Πειραιά

Στο Uncle Tan’s Drinking House στη Μαρίνα Ζέας έχεις την αίσθηση ότι εκεί μπορούν να συμβούν τα πάντα όπως μετά από κάθε ζαριά στο επιτραπέζιο Μυστήρια στο Πεκίνο.

17.12.2021| Updated: 19.04.2022
Εικονογράφηση: Ακριβή Κακκαβά
Αυτό είναι το πιο χοτ μπαρ τώρα στον Πειραιά

Σήμερα θα ξεκινήσουμε με έναν γρίφο. Τι είναι αυτό που σε καίει λίγο στο λαιμό, είναι διάφανο, έχει 53% αλκοόλ, μόλις το πιεις πρέπει να δείξεις τον πάτο του ποτηριού σου στην παρέα και είναι το δημοφιλέστερο ποτό στον πλανήτη; Την απάντηση την μάθαμε εγώ, η Εύα και η Ειρήνη στο Uncle Tan’s Drinking House στη Μαρίνα Ζέας. Το σύνθημα για να τη μάθετε κι εσείς όταν φτάσετε στην μπάρα του είναι το «Baijiu», όπως ονομάζεται το φλογερό εθνικό ποτό της Κίνας. Το παρασύνθημα είναι το «Φωτιά στο Λιμάνι», όπως καταλάβαμε προς το τέλος μιας αρκετά περιπετειώδους βραδιάς. Κάπου στη μέση, ανάμεσα σε γέλια, φωτογραφίες, πειραματισμούς με αισθήσεις και νέες γεύσεις, συζητήσεις για το πόσο θα θέλαμε να έχουμε ένα κότερο από αυτά που ήταν δεμένα στη μαρίνα, ρώτησα τον Θανάση, τον DJ που είχαμε συναντήσει και στον Κύριο Χου στο παρελθόν, πώς λεγόταν ένα από τα χορευτικά κομμάτια που έπαιζε όλο το βράδυ (το έχουμε ξαναπεί, ρωτάτε τους DJs στα μαγαζιά για τα τραγούδια που σας αρέσουν, το Shazam σκοτώνει τον έρωτα). «Spectacle Wins» μου απάντησε και αμέσως σκέφτηκα πόσο ταιριαστό ήταν με το σκηνικό, αφού το μπαρ Uncle Tan’s Drinking House μας κέρδιζε σε κάθε λεπτομέρειά του ως οπτικό υπερθέαμα.

Ο αγαπημένος μου Stefon στα σκετσάκια του Saturday Night Live συνήθιζε να δίνει συμβουλές για τα πιο χοτ κλαμπ και μπαρ της Νέας Υόρκης με τους πιο εκκεντρικούς θαμώνες και τα πιο εξωφρενικά σκηνικά βγαλμένα από τη φαντασία του, αλλά ό,τι ακούσετε για το Uncle Tan’s, ένα από τα πιο φρέσκα χοτ μπαρ στην Αθήνα, και σας φανεί περίεργο, είναι αλήθεια. Έχει πλαστικά ενυδρεία, ένα μηχάνημα που πιάνεις κουκλάκια με ρομποτικές δαγκάνες, πλαστικά κοτόπουλα-παιχνίδια ανάμεσα στην κάβα, ιδιαίτερα ποτά από την Ινδονησία, την Ταϊβάν και τις Φιλιππίνες, έναν μπάρμαν που μοιάζει με Έλβις από την Κορέα, σου δίνει την αίσθηση ότι εκεί μπορούν να συμβούν τα πάντα όπως μετά από κάθε ζαριά στο παλιό επιτραπέζιο Μυστήρια στο Πεκίνο και το moto του είναι «make Singapore Sling great again». Η διάθεσή μας, όμως, μας υπαγόρευε να δοκιμάσουμε εξωτικά gin & tonic και το πικάντικο Uncle’s Bloody Mary με Kimchi και Sriracha Wasabi. Η διακοσμητική γιαπωνέζικη γάτα που χαιρετάει με το πόδι της για καλή τύχη έμοιαζε να μου γνέφει και το ερμήνευσα ως κάλεσμα για να δοκιμάσω το σπέσιαλ negroni του Uncle Tan’s. Στον ανεπίσημο διαγωνισμό μου για το καλύτερο negroni της Αθήνας, το Uncle Tan’s περνάει απευθείας στους ημιτελικούς.

Στην ταινία 2046 του Wong Kar-Wai η Faye Wong σερβίρει ποτά στο φουτουριστικό τρένο ως γοητευτικό ανθρωποειδές προγραμματισμένο να διατηρεί τον έρωτα δίχως ανταπόκριση στην καρδιά του δυνητικού εραστή για να τον αποτρέψει από οποιαδήποτε μελλοντική απώλεια και πόνο – τα κόκκινα neon φώτα και η σαγηνευτική ατμόσφαιρα στο Uncle Tan’s μού έφεραν στο μυαλό αυτές τις σκηνές. “Το σφηνάκι μου έπεσε κάτω” έλεγε το instagram post της Εύας την επόμενη μέρα με φωτογραφίες από την έξοδό μας εκεί, ενώ το post της Ειρήνης ξεκινούσε με τη φωτογραφία της ένδειξης «DRINK» που παρατήρησε στο πάτωμα του μπαρ. «Αν μπορείς να κρατάς το κεφάλι ψηλά», λέει ένα ποίημα του Κίπλινγκ, αλλά καμιά φορά αν κοιτάς χαμηλά, η ζωή μπορεί να πάρει πιο ενδιαφέρουσα τροπή, σαν να μας λένε στο Uncle Tan’s. Την τροπή που πήρε εκείνη η βραδιά, την κρατάμε για τα απομνημονεύματά μας. Για όλα τα υπόλοιπα, να πάτε #ΣτουΘείου.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Μπαρ

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών