ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο νέα εστιατόρια στο Φισκάρδο με πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου 

Θαλασσινή δημιουργική κουζίνα στο Fishkardo, ιταλική στο Tra Due, που ανοίγουν όπου να 'ναι στο γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Κεφαλονιάς κι απέχουν λίγα μέτρα το ένα από το άλλο.

12.06.2023| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Σοφικίτης
Δύο νέα εστιατόρια στο Φισκάρδο με πιάτα του Λευτέρη Λαζάρου 

Διπλή ευκαιρία να δοκιμάσουν πιάτα με τη σφραγίδα του Λευτέρη Λαζάρου θα έχουν όσοι βρεθούν αυτό το καλοκαίρι στο Φισκάρδο. Ο γνωστός σεφ επιμελείται την κουζίνα δύο καινούργιων, διαφορετικών σε γεύσεις και στιλ εστιατορίων, που ανοίγουν σε λίγες μέρες στο κουκλίστικο παραθαλάσσιο χωριουδάκι στα βόρεια της Κεφαλονιάς, με τα χρωματιστά σπίτια που θυμίζουν καρτ ποστάλ.

Το Fishkardo θα απλώνει τα τραπέζια του δίπλα στη θάλασσα.
Το μενού συνδυάζει γνώριμα πιάτα του Βαρούλκου –όπως τα φιλετάκια τσιπούρας σε τραγανές φέτες ψωμιού με προζύμι με μους καπνιστής μελιτζάνας και πουρέ αρακά– με άλλα, καινούργια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣεβίτσε τσιπούρας με μάνγκο, αβοκάντο και εσπεριδοειδήΣεβίτσε: η τέλεια συνταγή από τον Λευτέρη ΛαζάρουΑπό τα μέσα Ιουνίου και μετά στο κομψό Fishkardo, που θα απλώνει τα τραπέζια του πλάι στη θάλασσα, απέναντι από τα αραγμένα σκάφη, θα βρίσκει κανείς τις δημιουργικές θαλασσινές προτάσεις του σεφ, που φέρνει στο νησί του Ιονίου και κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα του Βαρούλκου, όπως το διάσημο καλαμάρι πέστο σε φωλιά πατάτας ή την περίφημη αχνιστή του πεσκανδρίτσα. Το μενού βέβαια έχει πολλά ακόμη ενδιαφέροντα, όπως το καρπάτσιο λαβράκι με πέρλες γιούζου, μαρινάτες μπάμιες και επίσης μαρινάτο σταμναγκάθι, οι σκορδάτες γαρίδες που σβήνονται με Ρομπόλα ή το λεμονάτο φιλέτο ψαριού (που θα αλλάζει ανάλογα με το τι θα βρίσκουν καθημερινά), το οποίο θα σερβίρεται με άγριες αγκινάρες, αρακά και ζωμό από πετρόψαρα.

Καπρέζε με πέστο με φυστίκι Αιγίνης, μοσχάρι ταρτάρ και αραντσίνι με σπεκ είναι λίγα μόνο από όσα θα προτείνει ο Λευτέρης Λαζάρου στο Tra Due.
Πολλά από τα φρούτα και τα ζαρζαβατικά, και στα δύο εστιατόρια, θα έρχονται από το κτήμα των ιδιοκτητών στο νησί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ αστακομακαρονάδα του ΛαζάρουΗ αστακομακαρονάδα του ΛαζάρουΌχι πολύ μακριά, ο γνωστός σεφ θα παρουσιάσει για πρώτη φορά κι ένα ιταλικό μενού. Στο Tra Due, που βρίσκεται στην πλατεία Καββαδία –εκεί, στο Φισκάρδο, μεγάλωσε ο ποιητής των θαλασσών– και ανήκει στην ίδια κεφαλονίτικη οικογένεια που ανοίγει και το Fishkardo, θα προτείνει κλασικά πιάτα μιας κουζίνας που αγαπά πολύ, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα λαχανικά και στο κρέας. Στο διατηρητέο πέτρινο κτίριο με τα πράσινα παραθυρόφυλλα που στεγάζει το εστιατόριο θα σερβίρονται πιάτα, όπως καπονάτα με κολοκύθι, μελιτζάνα, σέλερι, καβουρδισμένο κουκουνάρι και πέστο βασιλικού, ριζότο με σπαράγγια, γκοργκοντζόλα και κουμκουάτ, κριθαράκι με μοσχαρίσια ουρά μπρεζέ ή μπολονέζ με paccheri, μοσχαρίσιο κιμά και σιγομαγειρεμένα ντοματίνια. Κι όποιος θέλει και εδώ κάτι θαλασσινό –άρρηκτα συνδεδεμένος ο Λαζάρου με τη θάλασσα– μπορεί να επιλέξει τα ταλιολίνι με λεμόνι, ντοματίνια κονφί, σάλτσα Νάπολι και φιλεταρισμένο μπαρμπούνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠρέντζα Κεφαλονιάς, μια εκδοχή τυροκαυτερήςΠρέντζα Κεφαλονιάς, μια εκδοχή τυροκαυτερής

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών