ΕΞΟΔΟΣ

Πάρος: η φίνα ελληνική κουζίνα της Galazia Hytra 

Η νησιώτικη εκδοχή του εστιατορίου Hytra ετοιμάζεται για ένα ακόμη καλοκαίρι με ένα σερί γκουρμέ πιάτων με ελληνικό χρώμα που ποντάρουν στην απλότητα.

19.05.2022
Πάρος: η φίνα ελληνική κουζίνα της Galazia Hytra 

Η Galazia Hytra, το καλοκαιρινό τέκνο του εστιατορίου Hytra, έχει ταιριάξει όμορφα με το ήρεμο περιβάλλον του Summer Senses Luxury Resort. Από το 2019 που μετακόμισε στην Πάρο βάζει τη γαστρονομική της πινελιά στο γευστικό τοπίο του νησιού, προτρέποντας όσους αγαπούν το καλό φαγητό να προσθέσουν στο πρόγραμμα ένα δείπνο στη βεράντα που βλέπει στην παραλία της Μάρπησσας και το Πίσω Λιβάδι.  Ένα μεσημέρι της περασμένης εβδομάδας είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε στην αθηναϊκή έδρα του εστιατορίου μερικά από τα πιάτα του μενού που δημιούργησε για το φετινό καλοκαίρι η ομάδα της Hytra, παίρνοντας μια πρώτη γεύση μιας σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ραφινάτης κι εκφραστικής, που θέλει να παραμείνει απλή – προτιμά να προβάλει τα καλοδιαλεγμένα της υλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΟ Γιάννης Λουκάκος στο Deck Bar της ΠάρουΟ Γιάννης Λουκάκος στο Deck Bar της Πάρου

Στη σαλάτα με ρόκα και παλαιωμένη μυζήθρα που την τυλίγουν με λεπτοκομμένο κίτρινο κολοκύθι χάρηκα κάθε μπουκιά. Δένει πολύ όμορφα με τα πεντανόστιμα μικρά κολοκυθάκια, το δυόσμο, τη λούντζα, τις φετούλες βανίλιας και τα φιστίκια Αιγίνης. Το λαβράκι, με αγγούρι και σέλερι, χυμό μήλου με μάραθο και λίγο αυγοτάραχο, είναι δροσερό και αρωματικό, αν και κατ’ εμέ του λείπει μια νότα οξύτητας, να το… ηλεκτρίσει λίγο. Την θαλασσινή πλευρά της κουζίνας εκπροσωπούν κι ο ντελικάτος συνδυασμός της καραβίδας με λευκά σπαράγγια, σταφύλι και μέλι πεύκου, το μπαρμπούνι με την τραγανή «κρούστα» με το δεντρολίβανο και την τρυφερή σάρκα που πρωταγωνιστεί σε ένα φίνο σαβόρο σταφίδες και καπνιστό λάδι από νεροκρέμμυδα, το λιτό γιουβέτσι με τον φρέσκο αστακό, τα ζουμερά αποφλοιωμένα ντοματίνια και τα γλυκά μπαχαρικά που εντείνουν το comfort στοιχείο του πιάτου χωρίς να υπερβάλλουν. Το αρνίσιο κότσι με πουρέ λευκής μελιτζάνας, αρώματα πορτοκαλιού και καρδάμωμου και πρόβειο γιαούρτι είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό ενσταντανέ του φετινού μενού του καλοκαιρινού εστιατορίου, το οποίο θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την 1η Ιουνίου. Αν σχεδιάζετε διακοπές στο νησί, βάλτε το στο γευστικό σας GPS.

Summer Senses Luxury Resort, Μάρπησσα, Πάρος, Τ/22840-93.000

Εστιατόρια

Νησιά Αιγαίου

Πάρος

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών