ΜΑΓΑΖΙΑ

Αυθεντικές γεύσεις Σερρών

Το κρεοπωλείο - παντοπωλείο των Σερρών διαθέτει όλους τους θησαυρούς της ντόπιας γης, οι ιδιοκτήτες, όμως, δεν περιορίζονται εκει και ψάχνωουν σε όλη τη χώρα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.

28.06.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Αυθεντικές γεύσεις Σερρών

Το κρεοπωλείο – παντοπωλείο των Σερρών διαθέτει όλους τους θησαυρούς της ντόπιας γης, οι ιδιοκτήτες, όμως, δεν περιορίζονται εκει και ψάχνωουν σε όλη τη χώρα ελληνικά ποιοτικά προϊόντα.

Με εμπειρία στην κτηνοτροφία και στο μοσχαρίσιο κρέας, η οικογένεια του Θανάση Αυγένου λειτουργούσε ένα μικρό κρεοπωλείο στο κέντρο των Σερρών από το 1948. Πριν από περίπου 8 χρόνια μετακόμισαν σε έναν μεγαλύτερο χώρο και ο κ. Αυγένος έκανε αυτό που πάντα σχεδίαζε: ένα πολύ ενημερωμένο κρεοπωλείο με διαλεχτά ντόπια κρέατα και ένα πλούσιο ντελικατέσεν με εκλεκτά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Εκτός από τα ντόπια μοσχαράκια, τα κοτόπουλα και τους κόκορες από την Ηπειρο, το «Αυθεντικό» έχει όλες τις κοπές από το βουβάλι Κερκίνης, σε συνεργασία με το κρεοπωλείο Μπόρας.


Κάνουν πολλές παρασκευές και μόνοι τους: εξοχικά, χοιρομέρι γεμιστό, σουτζουκάκια, λουκάνικα και σουβλάκια, και ένα πεντανόστιμο καπνιστό μοσχάρι σε λεπτές φέτες. Για τα αλλαντικά συνεργάζονται με τη δραμινή εταιρεία Sary, ενώ για τα τυριά ψάχνουν τα καλύτερα σε όλη την Ελλάδα: κασέρι Ξάνθης, φέτα Καραγιάννη Χαλκιδικής, κατσικίσιο τυρί από το Σοχό, Λιόκαυτο από την Ιναχο, γραβιέρα Κρήτης Τζουρμπάκη, κ.λπ. Από τα υπόλοιπα ξεχωρίζουν τα ντόπια ζυμαρικά με βουβαλίσιο γάλα, τα τσάτνεϊ και οι μαρμελάδες «Δαρνάκων Γεύσεις» από το σερραϊκό χωριό Νέο Σούλι, τα φασόλια Πρεσπών Πελεκάνου και πολλά ακόμη, τα οποία η οικογένεια Αυγένου διαλέγει με προσοχή και κατόπιν αυστηρής επιλογής.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT