ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Cantina

Aπίθανο σουβλάκι στην Μύκονο

01.10.2020| Updated: 15.02.2024
Cantina

Ήμουν βέβαιη ότι ο σεφ του καλού μυκονιάτικου εστιατορίου Kalita θα μας εξέπληττε ευχάριστα τώρα που έφτιαξε το δικό του σουβλατζίδικο.
Ο Βάιος Ντούτσιας, που δεν αγαπά την υπερέκθεση στα social media, είναι ένας μάγειρας με αυτοπεποίθηση, προσηλωμένος στη δουλειά του, καταφερτζής. Στην Cantina, μπροστά στη μαρίνα στη Χώρα, έστησε ένα χαριτωμένο σνακ μπαρ.

Σε ένα κόκκινο παλιό βανάκι, παρκαρισμένο καταμεσής, έχει τις ψησταριές και τους τυλιχτές. Τα κρέατα είναι ελληνικά. Κόβονται, μαρινάρονται και σε λεπτές κοπές ψήνονται στα κάρβουνα την ώρα της παραγγελίας. Δοκιμάσαμε τρία από τα signature τυλιχτά – έχουν επίσης και όλα τα κλασικά. Ένα με αρνί, σάλτσα γιαουρτιού-πιπεριάς Φλωρίνης, πατάτες και καπνιστό Μετσοβόνε – όπου όμως το τυρί με τη δυνατή γεύση υπερτερούσε των άλλων συστατικών–, ένα ανάλαφρο με μπούτι κοτόπουλου, σάλτσα γιαουρτιού και δροσερό ταμπουλέ και το καλύτερο κατ’ εμέ, το πικάντικο, με ψιλοκομμένο χοιρινό, ντομάτα, κρεμμύδι, πατάτες και σάλτσα τσίλι και ταχίνι. Για τους χορτοφάγους υπάρχουν νόστιμες επιλογές, όπως ντοματοκεφτέδες, ξύγαλο Σητείας και δυόσμος σε κυπριακή πίτα. Ωραίες σαλάτες, μερίδες με τα σουβλάκια τους και πεντανόστιμα burger. Ντόπια μπίρα Mikonu στα ποτήρια μας.

Τούρλος, Μύκονος, Τ/22890-22.291. Καθημερινά 06.00-01.00, delivery 13.00-01.00. Τυλιχτά από 3,50 €, μερίδες από 10 €, burger από 8 €.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών