ΜΑΓΑΖΙΑ

Φούρνος Ρίζου

Νόστιμο, ξεχωριστό ψωμί από αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης σε ένα μικρό αρτοποιείο στο Κουκάκι.

07.03.2011| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Φούρνος Ρίζου

Νόστιμο, ξεχωριστό ψωμί από αλεύρι ντίνκελ ολικής άλεσης σε ένα μικρό αρτοποιείο στο Κουκάκι.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Ο Βασίλης και ο Αλέξανδρος Ρίζος έχουν πατέρα φούρναρη, θείο φούρναρη, ξαδέλφια φουρνάρηδες. Ηπειρώτες γαρ, από το χωριό Ελαία δίπλα στην Ηγουμενίτσα που βγάζει σχεδόν αποκλειστικά… φουρναραίους. Τα δυο παιδιά σπουδάζουν -τεχνικός δικτύων ο Βασίλης, προγραμματιστής ο Αλέξανδρος- και πάνε φαντάροι. Μετά ζύγισαν τα πράγματα και αποφάσισαν το… φυσιολογικό. Να δουλέψουν στο αρτοποιείο του πατρός του στο Κουκάκι, το οποίο και ανέλαβαν το 2000.

Τι ψωνίζουμε: Ο λόγος για τον οποίο επισκέφθηκα τον φούρνο τους ήταν το μαύρο γερμανικό ψωμί με αλεύρι ντίνκελ που δοκίμασα σε μία φίλη. Όπως μου είπαν οι ίδιοι: «Πήγαμε ειδικά γι’ αυτό στη Γερμανία, στο Κούλμπαχ, επισκέφθηκαμε το εργοστάσιο. Θαυμάσαμε την οργάνωσή τους και τον ποιοτικό έλεγχο που έκαναν στο προϊόν τους σε όλα τα στάδια της παραγωγής. Αποφασίσαμε να εισάγουμε το αλεύρι και να φτιάξουμε το ψωμί που σάς άρεσε. Ε, μαζί με το ψωμί φτιάξαμε κι ένα κέικ με ντίνκελ». Αυτά τα δύο προϊόντα ξεχωρίζουν, οπότε αν ο δρόμος σας σάς φέρει στο Κουκάκι, αξίζει να τα προμηθευτείτε και να τα δοκιμάσετε.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών