ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Frater and Soror: Ένας νέος all-day χώρος με αγάπη στο τζιν και στο καλό φαγητό

Mε έναν ταλαντούχο μάγειρα και μια δεμένη ομάδα που βρίσκεται πίσω από πολλά επιτυχημένα πρότζεκτ της πόλης, λειτουργεί το νέο all day καφέ εστιατόριο στο Παγκράτι.

12.03.2019| Updated: 15.02.2024
Frater and Soror: Ένας νέος all-day χώρος με αγάπη στο τζιν και στο καλό φαγητό

Mε έναν ταλαντούχο μάγειρα και μια δεμένη ομάδα που βρίσκεται πίσω από πολλά επιτυχημένα πρότζεκτ της πόλης, λειτουργεί το νέο all day καφέ εστιατόριο στο Παγκράτι. 

Η θέση: Στην γωνία της Αμύντα, απέναντι από την πλατεία Προσκόπων. Το Frater and Soror έδωσε ωραίο φρέσκο αέρα στα παλιότερα μαγαζιά της γειτονιάς ανανεώνοντας το κοινό που συχνάζει στα πέριξ της πλατείας.

Η ατμόσφαιρα: Αν και η ομάδα των ιδιοκτητών συνηθίζει να φτιάχνει τέτοιου είδους μαγαζιά ( κάποιοι εκ των οποίων είναι συμμέτοχοι στα Theory, The Clumsies, Odori και Senios), στο Frater & Soror έβαλαν περισσότερη από την τέχνη, την εμπειρία και το γούστο τους- κατά τη γνώμη μου. Τα μεγάλα ξύλινα κουφώματα στα παράθυρα γίνονται ένα με τα δέντρα της πλατείας Προσκόπων. Έντυσαν έναν τσιμεντένιο χώρο με φυτά και πρωτότυπα artworks, έφτιαξαν ένα χαμηλό μπαρ που στους πελάτες να βλέπουν πώς φτιάχνεται το ποτό τους και δημιούργησαν ένα μπαρ-εστιατόριο που αυτοπροσδιορίζεται ως τζιντονερία.

Το φαγητό: Εδώ θα έρθετε για το διεθνές comfort φαγητό του σεφ Δήμου Μπαλόπουλου,με πιάτα όπως προζυμένια τοστ με καπνιστό λαρδί και μαρμελάδα, τηγανίτες (που σερβίρονται σαν τάκος) με χειροποίητα nuggets βιολογικού κοτόπουλου. Ένα βράδυ στο μεγάλο τραπέζι του επάνω ορόφου απολαύσαμε σχεδόν όλα τα πιάτα της κάρτας τους συνοδεία αρκετών κρασιών ήπιας οινοποίησης. Σπαλομπριζόλα ψημένη υποδειγματικά, πατατοσαλάτα με καπνιστό σκουμπρί και τριιμμένο κρόκο, τα ήδη διάσημα ribs με λίγο φουντούκι.

Ο λογαριασμός: Κάποιοι λένε πως είναι λίγο ακριβό, θα έλεγα πως κάποιες προτάσεις είναι υπερκοστολογημένες, αλλά τα περισσότερα πιάτα αξίζουν το αντίτιμο τόσο για την νοστιμιά όσο και για την τεχνική τους. Υπολογίστε περί τα 35 ευρώ το άτομο για γεύμα με ένα ποτό.

Η κάβα: Επι κεφαλής του μπαρ και ένας από τους συνιδιοκτήτες είναι ο επιδέξιος και διακεκριμένος bar tender Μανώλης Λυκιαρδόπουλος. Η κάβα τους περιλαμβάνει περίπου 50 ετικέτες τζιν. Υπάρχει διαθέσιμος ένας κατάλογος με απεριτίβο, οκτώ διαφορετικά τζιν τόνικ, εκ των οποίων ένα εποχικό, που αλλάζει με τα διαθέσιμα υλικά. Από τα signature τζιν κοκτέιλ αξίζει να δοκιμάσετε το dry martini «μαγειρεμένο» με ελιές, αμύγδαλα και λάδι βασιλικού. Ο κατάλογος του κρασιού επικεντρώνεται σε κρασιά ήπιας οινοποίησης, σε μια λίστα που έχει περίπου 36 επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Στο υπόγειο με άλλη διακόσμηση και θέα στην μεγάλη τζαμαρία της κουζίνας λειτουργεί ένα ολιγοθέσιο εστιατόριο, το «ΦΒΚ» που έχει κάνει ήδη αίσθηση, αλλά δεν έχουμε προλάβει να επισκεφτούμε ακόμα. Το Frater and Soror λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 πρωί. Η κουζίνα κλείνει στις 00:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT