ΜΑΓΑΖΙΑ

Fruitshop της Αγ. Παρασκευής

Το μανάβικο της οικογένειας Ευαγγελάτου δεν αφήνει την ποιότητα στην τύχη…

27.10.2011| Updated: 06.10.2021
Φωτογραφία: Ολυμπία Ορνεράκη
Fruitshop της Αγ. Παρασκευής

Το μανάβικο της οικογένειας Ευαγγελάτου δεν αφήνει την ποιότητα στην τύχη…

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση ασχολείται για περισσότερες από πέντε δεκαετίες με την πώληση φρέσκων φρούτων και λαχανικών. Ιδρυτής της είναι ο κ. Αντώνης Ευαγγελάτος και το πρώτο του μαγαζί ήταν στο Κολωνάκι. Σήμερα η επιχείρηση βρίσκεται στην περιοχή της Αγ. Παρασκευής και τη σκυτάλη πια, εδώ και χρόνια, έχει πάρει ο γιός του, ο Μάκης, ένας νέος άνθρωπος, παθιασμένος με τη δουλειά του, που έχει εστιάσει στην υψηλή ποιότητα των φρούτων και λαχανικών και στην άριστη εξυπηρέτηση των πελατών.

Τι ψωνίζουμε: Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά της κάθε εποχής, από τα καλύτερα που βρίσκουμε στην αγορά, καθώς και μια ικανοποιητική γκάμα από χόρτα και φρέσκα μυρωδικά. Επίσης, πατάτες από το μακρινό Νευροκόπι, βατικιώτικα κρεμμύδια Λακωνίας αλλά και λεμόνια από την κοντινή Κόρινθο που τελευταία βρίσκω μόνο στη λαϊκή. Μεταξύ όλων των άλλων έχουν και κάποια προϊόντα ιδιαίτερα και κάποια άλλα εκτός εποχής, μάλλον για επαγγελματίες μάγειρες ή ζαχαροπλάστες (φράουλες, πεπόνι Γουαδελούπης κ.ά.). Ακόμη, μια μικρή ποικιλία βιολογικών προϊόντων, έτοιμες συσκευασμένες σαλάτες, αλλά και είδη παντοπωλείου, όπως ζυμαρικά αλλά και χύμα όσπρια, μαυρομάτικα Έβρου, φακές Φαρσάλων, φασόλια και γίγαντες ελέφαντες Πρεσπών, ρεβύθια Φαρσάλων αλλά και φάβα Σαντορίνης συσκευασμένη. Βρήκα επίσης αλάτι Μεσολογγίου ακατέργαστο, ξηρούς καρπούς και εξαιρετικά μέλια από κουμαριά, από πεύκο και θυμάρι. Μέχρι και βιολογικό πρόβειο βούτυρο με άρωμα λευκής τρούφας βρήκα! Αμαρτία που εξομολογείται δεν είναι αμαρτία: οι τιμές μου φάνηκαν λίγο τσιμπημένες, όμως, να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να πετάξετε ούτε ένα φρούτο, και βέβαια δεν υπάρχει καμμία πιθανότητα να αγοράσετε μαραμένα λαχανικά ή «κουρασμένα» μυρωδικά.

Ο Μάκης δεν αφήνει την ποιότητα στην τύχη. Αγοράζει τα προϊόντα του καθημερινά αναζητώντας ο ίδιος μικρούς παραγωγούς. Εδώ και καιρό έχει στήσει ένα σύστημα παραγγελιών online μέσω της ιστοσελίδας τους (www.fruitshop.gr). Oι παραγγελίες γίνονται και τηλεφωνικά. Για τις περιοχές γύρω από την Αγ. Παρασκευή δεν επιβαρύνεστε μεταφορικά. Αν μένετε πιο μακριά, με μια μικρή επιβάρυνση θα έχετε αυθημερόν τα φρούτα και τα λαχανικά στην πόρτα σας.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών