ΜΑΓΑΖΙΑ

Για κρητικά καλούδια στου Ζουριδάκη

Βρίσκεται εδώ και 8 χρόνια στην αγορά του Πειραιά και μόλις λίγους μήνες στην Ευριπίδου, στις παρυφές της κεντρικής αγοράς των Αθηνών. Θα βρείτε περί …

08.07.2014| Updated: 31.10.2023
Για κρητικά καλούδια στου Ζουριδάκη

Βρίσκεται εδώ και 8 χρόνια στην αγορά του Πειραιά και μόλις λίγους μήνες στην Ευριπίδου, στις παρυφές της κεντρικής αγοράς των Αθηνών. Θα βρείτε περί τα 20 είδη σε αρτοποιήματα, τα γνωστά κρητικά παξιμαδάκια, κριτσίνια, καλωσορίσματα, σφακιανά, αφράτα σταρένια, κριθαρένια και άλλα πιο ιδιαίτερα, όπως αυτά με το χαρούπι, το σταμναγκάθι ή με γραβιέρα και ντομάτα. Τα παξιμάδια θα τα συνοδεύσετε με τυράκι: υπάρχει γραβιέρα παλαιωμένη 14μηνη, κεφαλοτύρι επιτραπέζιο αλλά και για τρίψιμο, μυζήθρα νωπή για καλιτσούνια και πίτες, ανθόγαλο, ανθότυρος ξηρός για τρίψιμο και ξύγαλο σητειακό. Υπάρχει ακόμη στάκα «αγύριστη» (ή «άφτιαχτη», δηλαδή κρέμα γάλακτος) και στακοβούτυρο. Στο ψυγείο με τα αλλαντικά βρίσκουμε απάκι, λουκάνικα, καπνιστή μπριζόλα και καπνιστό φιλέτο κοτόπουλου. Από τα ζυμαρικά ξεχωρίζουμε τα στριφτούδια, ενώ σε βαζάκι μέσα σε λάδι ή σε οξάλμη βρίσκουμε σταμναγκάθι, ασκορδουλάκους, αγκιναράκια και αμπελόφυλλα. Μέλι, ελαιόλαδο, κρασί, ρακή και πολλές πίτες και πιτάκια έτοιμα για ψήσιμο στα ευπώλητα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών