ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Λευτέρης: Σουβλάκι με άποψη

Από το 1953, ο Λευτέρης σερβίρει σουβλάκια που διχάζουν τους Νεοσμυρνιώτες.

29.11.2016| Updated: 09.07.2021
Λευτέρης: Σουβλάκι με άποψη

Από το 1953, ο Λευτέρης σερβίρει σουβλάκια που διχάζουν τους Νεοσμυρνιώτες.

Η θέση: Πάνω στην Ομήρου, τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της Νέας Σμύρνης, ακριβώς κάτω από την κεντρική πλατεία. Το πάρκινγκ, ειδικά τις ώρες που είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση. Μπορείτε να φτάσετε και με το τραμ και να αποβιβαστείτε στην στάση Αγία Φωτεινή.


Η ατμόσφαιρα: Άνθρωποι κάθε ηλικίας από τη γειτονιά που ήρθαν με τα πόδια να τσιμπήσουν στα λιγοστά τραπέζια στο εσωτερικό. Κόσμος μπαινοβγαίνει συνέχεια για να πάρει σουβλάκια για το σπίτι. Όταν έχει καλό καιρό, τα τραπεζάκια έξω γεμίζουν από νωρίς.


Το φαγητό: Τα σουβλάκια του Λευτέρη διχάζουν εδώ και 50 χρόνια τους Νεοσμυρνιώτες: είναι αυτοί που λατρεύουν το σουβλάκι του και αρνούνται να φάνε από οπουδήποτε αλλού και αυτοί που θεωρούν ότι είναι στεγνό και μικρό. Είναι μικρό και είναι στεγνό σε σχέση με άλλα σουβλάκια που έχουν γύρο, λαδωμένη πίτα, τζατζίκι, κτλ. Αλλά είναι πεντανόστιμο. Η πίτα είναι φρέσκια, δεν είναι κατεψυγμένη, έρχεται καθημερινά από συνεργαζόμενο εργαστήριο και ψήνεται στα κάρβουνα. Το κρέας προέρχεται από μπούτι χοιρινό, και το περνάνε οι ίδιοι σε καλαμάκι. Ούτε πατάτες, ούτε τζατζίκι, ούτε άλλες αλοιφές και περιττά λάδια. Και τότε γιατί είναι τόσο νόστιμο; «Δεν υπάρχουν μυστικά, το μόνο μυστικό είναι η καλή ποιότητα στο κρέας», λέει ο κ. Παναγιώτης Τσαϊρίδης, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Κωνσταντίνο, συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση στο σουβλάκι, που ξεκίνησε ο μπαμπάς τους Λευτέρης το 1953.


Τόσα χρόνια αρνούνται να βάλουν γύρο, που συνήθως προέρχεται από κρέας χαμηλότερης ποιότητας. Δυσανασχετούν όταν κάποιος ζητάει τζατζίκι: θα χαλάσει την απλή, λιτή γεύση του κρέατος με τη ντοματούλα και το κρεμμυδάκι με μαϊντανό. Διατηρούν την υψηλή ποιότητα, παρ’ όλες τις αλλαγές και στην οικονομία και στην κοινωνία. Μπορεί να χρειαστείτε 3 για να χορτάσετε, αλλά η γεύση του σουβλάκι Λευτέρη θα σας μείνει αξέχαστη.

Ο λογαριασμός: 2, 20 € το τυλιχτό.

Η κάβα: Τα βασικά από κρασί χύμα, μπίρες και αναψυκτικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Aνοιχτά καθημερινά 12:30-01:00, Παρ.-Σαβ. 12:30-01:30. Κάνουν και ντελίβερι στη Νέα Σμύρνη και τις γύρω περιοχές από τις 12 το πρωί ως τις 12 το βράδυ, ενώ υπάρχει και δεύτερο κατάστημα στην Αργυρούπολη, Αλεξιουπόλεως 56, Αργυρούπολη, Τ/210-99.66.031.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών