ΜΑΓΑΖΙΑ

Ο Μάκης & η Γκόλφω

Ένα πλήρες μανάβικο με επιλογές σε είδη παντοπωλείου, στην Αγία Παρασκευή.

04.11.2013| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Ολυμπία Ορνεράκη
Ο Μάκης & η Γκόλφω

Ένα πλήρες μανάβικο με επιλογές σε είδη παντοπωλείου, στην Αγία Παρασκευή.

Λίγα λόγια για το μαγαζί: «Μανιτάρια σιτακέ;» «Φυσικά, φρέσκα, και σαμπινιόν, πορτομπέλο, ελληνικά πλευρώτους και αγάρικους». Ο κ. Αντώνης βγήκε νικητής σε όλες τις ερωτήσεις που του απηύθυναν οι πελάτες. Βρισκόμαστε στο πληρέστατο μανάβικο της οικογένειας Ευαγγελάτου. Ο κ. Αντώνης διατηρούσε κατάστημα στο Κολωνάκι μέχρι το 1988, οπότε μετέφερε την έδρα του στην Αγία Παρασκευή. Μαζί με τον γιο του Μάκη, αλλά και τη νύφη του Γκόλφω, πωλούν φρούτα, λαχανικά και είδη παντοπωλείου. «Μέρα παρά μέρα ξυπνάμε πριν χαράξει για να πάμε για ‘‘ψώνια’’. Ο πατέρας μού έχει μάθει να διαλέγω με τα μάτια και τα χέρια μου. Καλός έμπορος δεν γίνεσαι κλείνοντας παραγγελίες στον χονδρέμπορο από το τηλέφωνο», υπογραμμίζει ο Μάκης.


Τι ψωνίζουμε: Επειδή οι καταναλωτές δεν τηρούν κατά γράμμα την εποχικότητα, ο μανάβης τούς προσφέρει το καλύτερο προϊόν ολοχρονίς· χρειάζεται να ψάξουν για παραγωγούς με καλλιέργειες πιστοποιημένες και καρπούς που έχουν ελεγχθεί από τους αντίστοιχους φορείς για τη φυτοπροστασία που επιδέχονται. Τέλη Οκτώβρη μήνα, όταν το επισκέφθηκα, και τα της εποχής τιμώνται: μήλα Αγιάς και Τριπόλεως, αλλά και Καστοριάς και Νάουσας. Ρόδια, φθινοπωρινά αχλάδια, σπανάκι, πράσο, μπρόκολο και κουνουπίδι, αλλά και τα τελευταία θρακιώτικα πεπόνια. Ακόμη, ζητήστε όλα τα φρέσκα μυρωδικά (κόλιανδρο, σχοινόπρασο, βασιλικό, δυόσμο, μάραθο, μελισσόχορτο, κ.λπ.). Μπορείτε να παραγγείλετε και τηλεφωνικά – θα σας τα φέρουν σπίτι χωρίς επιβάρυνση.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών