ΕΞΟΔΟΣ

Πέντε brunch στη Θεσσαλονίκη που αξίζει να δοκιμάσετε

Estrella / Το πρώτο που έκανε το brunch μόδα στην πόλη, και μάλιστα με ένα ξεχωριστό γλύκισμα: το μπουγατσάν, ένα κρουασάν γεμισμένο με την κρέμα της …

09.01.2018

Estrella / Το πρώτο που έκανε το brunch μόδα στην πόλη, και μάλιστα με ένα ξεχωριστό γλύκισμα: το μπουγατσάν, ένα κρουασάν γεμισμένο με την κρέμα της μπουγάτσας, το οποίο σερβίρεται είτε με άχνη και κανέλα είτε με ρευστή σοκολάτα, ​με ​κόκκινα ή τροπικά φρούτα. Σ​τ​ο Estrella σερβίρουν μόνο γεύματα σε στυλ brunch όλη την ημέρα.

Παύλου Μελά 48, Τ/2310-272.045.


ΕΡΓΟΝ / Πρωτολειτούργησε ως παντοπωλείο με προϊόντα μικρών παραγωγών και ήμερα, τ​o ΕΡΓΟΝ της Θεσσαλονίκης είναι μια μεγάλη αγορά, ένα πληρέστατο σύγχρονο delicatessen, που σερβίρει καφέ και φαγητό. Το brunch είναι διαθέσιμο καθημερινά 10.00-14.00 και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αυγά με στάκα Χανίων σε ζυμωτό ψωμί, κρουασάν και ​σάντουιτς.

Παύλου Μελά 42, Τ/2310-288.008.


Κούκου / Με βασικό υλικό τ​α αυγά, δημιουργούν δεκάδες παραλλαγές σε σάντουιτς​ και ​french toast. Δοκιμάστε το αυγό σε ποτηράκι, με πουρέ πατάτας και παρμεζάνα, ενώ, αν είστε μεγάλη παρέα με αντοχή​, δοκιμάστε τον ουρανοξύστη ​(skyscraper) ​από αυγόφετες, με πέντε στρώσεις ψωμιού και τέσσερις στρώσεις πραλινών ανάμεσά τους. Ανοιχτά 08.30- 23.00. 

Π. Π. Γερμανού 26, Τ/2314-027.020. ​


Canteen ​/ Αν θέλετε να δοκιμάσετε το brunch του, θα πρέπει να το επισκεφτείτε από τις 10.00 έως τις 19.00,​ ​ενώ για το Σαββατοκύριακο ​καλό είναι να έχετε κάνει κράτηση. ​K​αλοφτιαγμένα αυγά σε ομελέτα, scrabbled ή ποσέ και ολόφρεσκα σάντουιτς. Οι​ τηγανίτες αφράτες και νόστιμες με πολλά toppings: από φρούτα μέχρι σοκολάτα, μέλι, μασκαρπόνε και φιστικοβούτυρο. 

Δ. Γούναρη 7, Τ/2310-228.520.


Mahalo ​/ T​ο καινούργιο Mahalo​ στα Άνω Λαδάδικα διαθέτει πάγκους και μεγάλα τραπέζια, που ευνοούν τις ​παρεΐστικες συναντήσεις. Στον κατάλογο θα βρείτε κλασικά πιάτα για brunch, eggs benedict, croque madame και pancakes σε τρεις ​ιδιαίτερες ​παραλλαγές. Ασυνήθιστο είναι το θρεπτικό bowl με γιαούρτι, γάλα καρύδας και ​διάφορα superfoods.

Βεροίας 5, Τ/6977-590.306.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών