ΑΓΟΡΑ

Ρίζος

Tα καλύτερα ψωμιά των Αθηνών, ψωμιά, φούρνοι, Αθήνα, κουκάκι, Πειραιάς, Κολωνάκι, Αμπελόκηποι

21.09.2016

Ο Αλέξανδρος, ο Βασίλης, η Νικολέτα και η γιαγιά τους «τρέχουν» το φούρνο στο Κουκάκι και η υπόλοιπη οικογένεια (μπαμπάς, μαμά και ο σύζυγος της Νικολέτας) εκείνον στο Βοτανικό. Ο μπαμπάς, Ελευθέριος Ρίζος, με καταγωγή από την Ηγουμενίτσα, άρχισε να ασχολείται με την αρτοποιία το 1976. Στην Τερψιθέα αρχικά και στο Κουκάκι από το 1995, με πολύ καλό ψωμί, παξιμάδια και τσουρέκι. Από τα ψωμιά του προτιμώ: το ντίνκελ (διάσημο ήδη) με αλεύρι εισαγόμενο από τη Γερμανία (για τα υπόλοιπα ψωμιά δουλεύουν με τους Μύλους Λούλη), το αγιωργίτικο (μαύρο με προζύμι, ζυμωμένο με κόκκινο κρασί) και τη γαλλική μπαγκέτα με κάρι και πάπρικα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών