«Δεν υπάρχει το φυστίκι», αναφώνησε ενθουσιασμένη η Ακριβή, art director του περιοδικού, και όλοι συμφώνησαν με επιφωνήματα ευχαρίστησης. Η γευσιγνωσία έγινε στο γραφείο και τα φελιζολένια κουτιά με τα παγωτά από το Solo Gelato άδειασαν σε χρόνο dt. Ο δημιουργός τους, Νίκος Χριστογεώργoς, έχει στο DNA του το παγωτό. Ο παππούς του είχε γαλακτοπωλείο στο Χαλάνδρι από το 1930, όπου έφτιαχνε καϊμάκι σε ξύλινο κάδο. Το 1967 πρώτοι έφεραν με τον γιο του την παγωτομηχανή Frigo, που τη δούλευε και ο Νίκος μέχρι το 1989. Στην ποιότητα του παγωτού που φτιάχνει σήμερα συνέβαλαν βέβαια και τα απανωτά ταξίδια του στην Ιταλία (σ.σ. είναι εισαγωγέας του καλού καφέ Attibassi) και η τεχνογνωσία που απέκτησε εκεί. Καλές πρώτες ύλες, καθαρό προϊόν, δυνατές γεύσεις. Το σιτσιλιάνικο φυστίκι δεν… παίζεται, το ίδιο και το φουντούκι. Το μάνγκο έχει γεύση ζωντανού φρούτου, η κατάμαυρη, μαστιχωτή σοκολάτα θα εντυπωσιάσει τους gourmands. Μου αρέσουν επίσης το dolce latte (καραμέλα βουτύρου-γάλακτος) και η τζιαντούγια. Ωραίες και οι άνευ ζάχαρης επιλογές. Μόλις άνοιξε καινούριο και στη Σαντορίνη!
*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.