ΜΑΓΑΖΙΑ

Solo Gelato

Τα top 21 παγωτατζίδικα των Αθηνών (part 1)

25.07.2016| Updated: 11.10.2021
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Solo Gelato

«Δεν υπάρχει το φυστίκι», αναφώνησε ενθουσιασμένη η Ακριβή, art director του περιοδικού, και όλοι συμφώνησαν με επιφωνήματα ευχαρίστησης. Η γευσιγνωσία έγινε στο γραφείο και τα φελιζολένια κουτιά με τα παγωτά από το Solo Gelato άδειασαν σε χρόνο dt. Ο δημιουργός τους, Νίκος Χριστογεώργoς, έχει στο DNA του το παγωτό. Ο παππούς του είχε γαλακτοπωλείο στο Χαλάνδρι από το 1930, όπου έφτιαχνε καϊμάκι σε ξύλινο κάδο. Το 1967 πρώτοι έφεραν με τον γιο του την παγωτομηχανή Frigo, που τη δούλευε και ο Νίκος μέχρι το 1989. Στην ποιότητα του παγωτού που φτιάχνει σήμερα συνέβαλαν βέβαια και τα απανωτά ταξίδια του στην Ιταλία (σ.σ. είναι εισαγωγέας του καλού καφέ Attibassi) και η τεχνογνωσία που απέκτησε εκεί. Καλές πρώτες ύλες, καθαρό προϊόν, δυνατές γεύσεις. Το σιτσιλιάνικο φυστίκι δεν… παίζεται, το ίδιο και το φουντούκι. Το μάνγκο έχει γεύση ζωντανού φρούτου, η κατάμαυρη, μαστιχωτή σοκολάτα θα εντυπωσιάσει τους gourmands. Μου αρέσουν επίσης το dolce latte (καραμέλα βουτύρου-γάλακτος) και η τζιαντούγια. Ωραίες και οι άνευ ζάχαρης επιλογές. Μόλις άνοιξε καινούριο και στη Σαντορίνη!

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT