ΕΞΟΔΟΣ

Τα καλαμάκια του Νικόδημου

Εκδρομή στην Αίγινα (part 4)

06.09.2016
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Παμπάλαιο, καλτ σουβλατζίδικο, που χαίρει καθολικής αποδοχής. Ανοιξε τη δεκαετία του ’60 και έχει μείνει ίδιο και απαράλλαχτο από τότε. Κάθε βράδυ, ο κ. Νικόδημος, καθιστός, σιγοψήνει στη μεγάλη υπαίθρια ψησταριά -με προσήλωση μουσικού μπροστά στο σαντούρι του- τα χοιρινά σουβλάκια που έχει μαρινάρει στη σπέσιαλ μαρινάδα του, ενώ η κυρά του παραδίπλα καθαρίζει ένα βουνό πατάτες για το τηγάνι. Σαλάτα και μπίρα, και έτοιμο το τραπέζι. Η σκεπαστή αυλή με το ψιλό γαρμπίλι είναι κάθε βράδυ γεμάτη με κόσμο από όλο το νησί – κι ας βρίσκεται κάπου κρυμμένη στη Βάγια.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών