Παμπάλαιο, καλτ σουβλατζίδικο, που χαίρει καθολικής αποδοχής. Ανοιξε τη δεκαετία του ’60 και έχει μείνει ίδιο και απαράλλαχτο από τότε. Κάθε βράδυ, ο κ. Νικόδημος, καθιστός, σιγοψήνει στη μεγάλη υπαίθρια ψησταριά -με προσήλωση μουσικού μπροστά στο σαντούρι του- τα χοιρινά σουβλάκια που έχει μαρινάρει στη σπέσιαλ μαρινάδα του, ενώ η κυρά του παραδίπλα καθαρίζει ένα βουνό πατάτες για το τηγάνι. Σαλάτα και μπίρα, και έτοιμο το τραπέζι. Η σκεπαστή αυλή με το ψιλό γαρμπίλι είναι κάθε βράδυ γεμάτη με κόσμο από όλο το νησί – κι ας βρίσκεται κάπου κρυμμένη στη Βάγια.
*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.