ΜΑΓΑΖΙΑ

Τα τυριά της Αίγινας

Εκδρομή στην Αίγινα (part 3)

06.09.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Τα τυριά της Αίγινας

Η οικογένεια Σώρρου έχει παράδοση στην κτηνοτροφία και την τυροκομία από το 1945. Μετά κόπων και βασάνων (είναι απίστευτες οι αγκυλώσεις του κράτους που αντιμετώπισαν) έφτιαξαν την πρώτη πιστοποιημένη μονάδα εκτροφής βοοειδών και αιγοπροβάτων στο νησί και ένα νέο, υπερσύγχρονο μικρό τυροκομείο που θα λειτουργήσει σύντομα. Τα τυριά απίθανα! Δοκιμάστε το γκερεμέζι, ένα ντόπιο αλειφώδες όξινο τυρί από γίδινο γάλα που ωριμάζει για τρεις μήνες σε τσαντίλα – ταιριάζει σε ντάκο, ντοματοσαλάτες, πίτες. Ακόμη, το μεστό, πικάντικο αιγοπρόβειο λαδοτύρι 12μηνης ωρίμασης – θυμίζει κάτι ανάμεσα στο ζακυνθινό λαδοτύρι και τις κυκλαδίτικες μανούρες. Θα τα βρείτε στο κρεοπωλείο της μαμάς Επιστήμης και σύντομα στην ψησταριά- ντελικατέσεν που ετοιμάζει ο υιός Σαράντης.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών