ΕΞΟΔΟΣ

Το νέο μπεργκεράδικο της Αθήνας σερβίρει μόνο ένα νοσταλγικό «τσιζ»

Στο καινούργιο Guerilla Chef Burgers ορκίζονται στην τελειότητα του απλού τσίζμπεργκερ και σερβίρουν αποκλειστικά και μόνο αυτό.

03.05.2022| Updated: 10.10.2023
Φωτογραφίες: Άγγελος Γιωτόπουλος
Το νέο μπεργκεράδικο της Αθήνας σερβίρει μόνο ένα νοσταλγικό «τσιζ»

Όσοι αγαπάνε τα θηριώδη μπέργκερ – πύργους που μετά βίας συγκρατούν ένα κάρο υλικά ανάμεσα σε δύο ψωμάκια, ας κοιτάξουν αλλού. Το ίδιο και όσοι τείνουν να αναζητούν στα μενού των μπεργκεράδικων τις πιο «γαστρονομικές» επιλογές με τα ιδιαίτερα τυριά, τις μαρμελάδες και τα άλλα στολίδια. Όσοι όμως πιστεύουν στην τελειότητα του απλού «τσιζ» ίσως να θέλουν να περάσουν μια βόλτα από το ολοκαίνουργιο Guerilla Chef στα Εξάρχεια. Εκεί, στη γωνία της Σολωμού με την Τζωρτζ άνοιξε πριν λίγες μέρες το μπεργκεράδικο των 10 τετραγωνικών που σερβίρει ένα μόνο τσιζμπέργκερ, αναψυκτικό και μπίρα. Ούτε έξτρα υλικά, ούτε παραλλαγές ούτε πατάτες.

Το μπεργκεράδικο

Πίσω από το εγχείρημα βρίσκεται ο Fahd-Αλέξανδρος Hassan Kassem τον οποίο γνωρίσαμε από τη συμμετοχή του σε πολλά γαστρονομικά φεστιβάλ, το λιβανέζικο πρωινό του 6 d.o.g.s. αλλά και το Dave’s Burger. Ο σεφ ανοίγει τώρα το πρώτο δικό του μαγαζί, μέσα στη γειτονιά του, λίγα βήματα από το ιστορικό AN Club. Νέον επιγραφή, λευκά πλακάκια και δύο βαριά, μαντεμένια τηγάνια που καίνε τόσο ώστε να ψήνουν γρήγορα τα μπιφτέκια, «καίγοντας» και καραμελώνοντας ελαφρά τις άκρες τους- αυτός είναι ο σκελετός του Guerilla Chef. Δεν θα βρείτε να κάτσετε. Εδώ το μπέργκερ τρώγεται στα όρθια και στα γρήγορα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦάγαμε όλα τα burger της Αθήνας και αυτά είναι τα 10 καλύτεραΦάγαμε όλα τα burger της Αθήνας και αυτά είναι τα 10 καλύτερα

Το μπέργκερ

Τι τρώμε λοιπόν; Η μόνη απόφαση που έχετε να πάρετε είναι «μονό» ή «διπλό». Ο Fahd ετοιμάζει και προσφέρει ένα μόνο προϊόν: ένα λιτό τσίζμπεργκερ- απλό, οικονομικό αλλά και μελετημένο. Έχει μπιφτέκι από μοσχαρίσιο κιμά, american cheese (που, κακά τα ψέματα, λιώνει με ασύγκριτο τρόπο), κέτσαπ, μαγιονέζα και μουστάρδα. Ο κλασικός συνδυασμός βγαίνει με μονό ή διπλό μπιφτέκι (στα 3 και 4 ευρώ αντίστοιχα), σε αφράτο μπριος και συνοδεύεται είτε με αναψυκτικό είτε με μπίρα από τους μικροζυθοποιούς της Strangebrew.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨωμάκια για μπέργκερ

Και πώς είναι τελικά;

Το μπέργκερ του Guerilla Chef είναι νοσταλγικό. Μπορεί να σας θυμίσει εκείνα που τρώγατε ως παιδιά σε αμερικανικές αλυσίδες. Έχει σίγουρα πιο «καθαρή», ποιοτική αίσθηση από αυτά. Οι σάλτσες του ωστόσο και πιο συγκεκριμένα η κέτσαπ «τσιμπάει» λίγο παραπάνω στη ζάχαρη. Καθώς ολόκληρο το μπέργκερ αλλά και το μπιφτέκι του τείνουν προς το petit, νιώσαμε τη γεύση του κρέατος να χάνεται λίγο μέσα στο ψωμάκι γι’ αυτό και προτείνουμε το διπλό δαγκωτό.

Guerilla Chef Burgers

Σολωμού 33, Εξάρχεια

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Low budget

Street food

Αθήνα

Εξάρχεια

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών