ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το πρώτο Tom Dixon στην Ελλάδα

Γύρω στις δέκα το πρωί, χαμηλά στη Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εδώ, ο ρυθμός της ζωής είναι ήρεμος. Καθισμένος σε μια αναπαυτική, μεταλλική …

12.10.2020| Updated: 15.02.2024
Το πρώτο Tom Dixon στην Ελλάδα

Γύρω στις δέκα το πρωί, χαμηλά στη Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Εδώ, ο ρυθμός της ζωής είναι ήρεμος. Καθισμένος σε μια αναπαυτική, μεταλλική μαύρη καρέκλα, κοιτάω τον κόσμο να κατευθύνεται προς την παραλία. Aπό λίγο, στο στρόγγυλο τραπέζι προσγειώνεται ένας διπλός εσπρέσσο με λαχταριστό καϊμάκι, σερβιρισμένος σε μία διάφανη, γυάλινη κούπα χωρίς λαβή. Δυνατός με καθαρή γεύση, ωραίος σαν τονωτικό. Συνοδευόταν από τέσσερα τραγανά πεκάν από το «Εxereton», βουτηγμένα σε εσπρέσσο. Ο ιδανικός συνδυασμός για το ξεκίνημα της ημέρας.

Φυσικά, δεν έμεινα εκεί. Το μάτι μου έπεσε κατευθείαν στη γυάλα με τα μαύρα μπισκότα Tom Dixon. Από έξω έμοιαζαν με κάρβουνο, ένα από τα βασικά συστατικά έμπνευσης του Άγγλου βιομηχανικού σχεδιαστή. Το χρώμα τους οφείλεται στον ενεργό άνθρακα με το οποίο είναι καλυμμένο το μπισκότο. Κατά τα άλλα, μόλις το φας σου σκάει απρόσμενα στο στόμα η ευωδία του φρέσκου αγελαδινού βούτυρου. Το  γλύκισμα, φτιαγμένο από το ζαχαροπλαστείο «Sugarela», ήταν το δεύτερο στοιχείο που με κέρδισε στο πρώτο μαγαζί του Tom Dixon στην Ελλάδα, το οποίο είναι μόλις δύο εβδομάδων και το τρέχει η ομάδα του 2nd floor. Το τρίτο ήταν οι επιλογές για ποτό που δοκίμασα το βράδυ. Σφιχτή λίστα κρασιών, με αρκετά σε ποτήρι, δυο καλές μπύρες και τα Tom Dixon Puck κοκτέιλ. 

Γενικότερα, το διώροφο μαγαζί, στο οποίο κυριαρχεί το βιομηχανικό ύφος και το γκρίζο χρώμα, προσφέρει μια μοναδική διάδραση με την πλήρη γκάμα των φωτιστικών, των επίπλων και των αντικειμένων του Tom Dixon. Απολαμβάνεις τον καφέ σου σε ποτήρι Puck σε μια αυθεντική «Wingback» καρέκλα ενώ από πάνω σου κρέμονται τα υπέροχα φωτιστικά Globe σε μεταλλικές αποχρώσεις. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη εμπειρία, εφόσον από τη μία ακούς γύρω σου ελληνικά και από την άλλη νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε στούντιο design της Δανίας που αποφάσισε να ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.

Info:Tom Dixon Θεσσαλονίκη, Xρυστοστόμου Σμύρνης 6, τηλέφωνο: 2310 -229090

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών